CROATIA - BOSNIA - HERTEGOVINA - MUNTENEGRU

Plecare din Oradea

 
Transport
Perioada 15.09.2021
 
430
persoana/sejur

 

Zagreb-Lacurile Plitvice-Trogir-Split-Dubrovnik-Insula Korcula-Kotor-Mostar-Sarajevo-Tihany

Cu sejur pe Riviera Dalmata!

 

Ziua 1.

Plecare din Oradea la orele 01:00 noaptea, pe ruta Oradea-Budapesta-Zagreb ~600 km. Sosire in Zagreb in cursul dupa-amiezii, scurt tur pietonal in centru, Catedrala Sf. Stefan, Kaptol si Gradec. Cazare zona Zagreb/Ogulin/Karlobag. Zagreb-Karlobag/Ogulin~220 km.

Ziua 2.

Ne indreptam spre Rezervatia Plitvice, (19.000 ha) renumitele lacuri montane ce se varsa unul in altul, formand cascade si grote; drumetie~3-4 ore. Cazare si timp liber 5 nopti la acelasi hotel pe Riviera Dalmata/ Neum. (Ogulin-Plitvice-Riviera Dalmata/Neum~350 km)

Ziua 3.

Vizita la Dubrovnik, se viziteaza orasul vechi, Fantana Onofrio, zidurile orasului vechi, catedrala, Biserica Sf. Vlaho (patronul orasului), Palatul Rectorilor, Turnul cu Ceas. Timp liber pentru, plimbari, shopping. Intoarcere in statiune. Timp liber la plaja. Cazare.

Ziua 4.

Timp liber in statiune pentru plaja si odihna, sau excursie optionala pe Insula Korcula, Korcula sau Korcula Neagra, asa cum o numeau initial primii locuitori, datorita padurilor dese, este insula soarelui, a marii, a pietrei si a vinului. Locuitorii de pe Korcula se ocupau in mod traditional, cu constructia de vapoare, sculptatul in piatra, indeletniciri care exista si astazi. Pe langa acestea, locuitorii din Korcula se ocupa si cu viticultura , astfel ca Insula Korcula are unele dintre cele mai bune vinuri din Croatia, cum ar fi Posipa sau Grka. Cel mai cunoscut fiu al insulei este Marco Polo.

Ziua 5.

Timp liber in statiune pentru plaja si odihna sau excursie optionala in Muntenegru, unde incepem vizita cu oraselul baroc Perast, de unde facem o vizita cu vaporase pe insula artificiala 'Fecioara noastra de pe stanca'. Aici se gaseste o biserica unde este pastrata o icoana a Fecioarei Maria din sec XV. Revenim pe continent si continuam drumul catre orasul Kotor, situat intr-un cadru geografic superb, in fiordul cu acelasi nume ; plimbare pe stradutele medievale, dupa care timp liber cu posibilitatea de a face plaja. Intoarcere la cazare. (360 km)

Ziua 6.

Timp liber in statiune pentru plaja si odihna sau excursie optionala in Bosnia -Hertegovina , la Mostar si Sarajevo. Dupa mic dejun putin mai matinal pornim spre Bosnia-Hertegovina cu scurta oprire la Mostar pentru a admira panorama orasului vechi, cu Podul Vechi, moscheea Pasa Koski Mehmed. (Neum-Sarajevo-Neum ~420 km). Ne continuam drumul spre Sarajevo, scurta vizita in capitala Bosniei-Hertegovinei, oras unde a fost asasinat Franz Ferdinand in 1914; vizitam podurile istorice, Palatul Primariei, Turnul cu Ceas, Bazarul. Putin timp liber. Ne reintoarcem la cazare.

Ziua 7.

Dupa mic dejun ne indreptam spre Split, unde se viziteaza: Palatul Imparatului Diocletian (unul din monumentele cele mai bine pastrate din epoca romana), Mausoleul lui Diocletian, transformat in catedrala catolica, Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Urmeaza orasul Trogir cu obiectivele turistice : Catedrala Sf Laurentiu, Loggia cu Turnul cu Ceas, Pimaria Orasului, Fortatreata Kamerlengo. Timp liber. Cazare zona Karlobag.

Ziua 8.

Pornim spre casa cu oprire in Ungaria, la Lacul Balaton. Traversam cu feribotul Lacul, ajungand la Tihany, vizitam casele autentice si Abatia Benedictina; vom auzi legenda ecoului de la Tihany. Timp liber. Ne continuam drumul spre casa. Sosire in tara seara. (Karlobag-Oradea~800 Km)

 

 

 

Pretul include:

 

- transport cu autocar modern, climatizat 3*, taxe parcare si autostrazi

- 7 nopti cazare la hoteluri de 3*- 4* cu mic dejun bufet, 2 nopti zona Karlobag/Ogulin, 5 nopti Riviera Dalmata /Neum.

- ghid turism din partea agentiei

 

Pretul nu include:

 

- excursiile optionale: Mostar-Sarajevo (toata ziua): 40 euro (grup minim 25 persoane) ; Insula Korcula: (transport cu autocar, feribot, ghid local) - 30 euro, Kotor+Perast: 40 euro (include, tur de oras cu ghid local Kotor, taxa turistica, vaporasul pe Insula Fecioarei noastre de pe sanca si intrarea in biserica de pe insula; grup minim 25 persoane)

- intrarile la obiectivele turistice: Rezervatia Naturala de la Plitvice: 43 euro, Zidurile Cetatii de la Dubrovnik: 30 euro, Mausoleul lui Diocletian, Baptisterul- bilet combinat ~11 euro; Catedrala Sf. Laurentiu ~7 euro.

- 7 cine bufet optionale ~ 50 euro/ persoana, se confirma la inscriere, se achita la fata locului - taxe ghizi locali, acolo unde grupul solicita sau este absolut necesar

-  asigurare medicala si storno (include si Covid), asigurari optionale;

- casti pentru audioghid; bacsisurile

- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional)

 

Data de plecare

15.09.2021

 

Tarif standard in camera dubla

430 euro/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 25 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii