EGIPT, CROAZIERA PE NIL

Plecare din Cluj-Napoca

 
Transport
Perioada 15.05.2021
 
950
persoana/sejur

 

Luxor-Valea Regilor-Karnak-Edfu-Kom Ombo-Aswan-Abu Simbel-Cairo-Giza-Hurghada

 

Ziua 1.

Inalnire cu reprezentantul agentiei in Aeroportul din Cluj-Napoca la orele 09:30. Decolare la orele 11:30 cu compania Al Masria. Sosire pe aeroportul din Hurghada la orele 14:00, transfer la hotel, timp liber la plaja; cină și cazare în Hurghada.

Ziua 2.

Dimineața devreme transfer cu autocarul la Luxor, unde se face îmbarcarea la bordul vasului pentru 3 nopți spre Aswan. După prânz se vizitează malul vestic al Nilului: Valea Regilor, unde de-a lungul unei perioade de aproape 500 de ani (sec. 16 î.Hr. - sec. 11 î.Hr.) au fost construite morminte pentru faraonii și nobilii din Noul Regat Egiptean. Valea se află situată pe malul de vest al Nilului, în dreptul orașului Theba (azi, Luxor). Zona a fost cercetată arheologic începând cu sfârșitul secolului 18, mormintele sale fiind studiate și în prezent. Valea a devenit faimoasă după 1922, ca urmare a descoperirii mormântului lui Tutankhamon (cu al său „blestem”). Urmeaza Templul lui Hatshepsut, care a fost al cincilea faraon din a 18-a dinastie, soție și regentă a faraonului Tutmes al Il-lea. Ea îl ține în umbră pana când decedează. După moartea ei, numele îi este șters din istorie din ordinul faraonului Tutmes al III-lea (fiul său vitreg). Urmeaza Coloşii din Memnon, reprezintă două statui masive din piatră ale faraonului Amenhotep III, care ajung la o înălțime de 18 m și cântăresc aproximativ 720 de tone fiecare. Apoi urmeaza un centru de prelucrare al alabastrului. Cină și cazare pe vas.

Ziua 3.

După micul dejun, se va vizita Templul lui Amon Ra din Karnak, care este cea mai importantă clădire a complexului monumental și cel mai mare edificiu cu destinație religioasă construit vreodată. Apoi vom naviga către Edfu. Cină și cazare pe vas.

Ziua 4.

După micul dejun se vizitează Templul zeului Horus din Edfu, templu care ne furnizeaza informatii valoroase din perioada sec 3-1 IH; Horus a fost identificat cu zeul Apolo, de catre greci. După prânz se navighează spre Kom Ombo, unde se vizitează templul cu același nume, o structura dubla, absolut simetrica, neconformista. Navigam catre Aswan, cină și cazare pe vas.

Ziua 5.

După micul dejun, timp liber în Aswan, sau *opţional, excursie la Abu Simbel, templele de la Abu Simbel au fost mutate in anii 1960, atunci cand a fost infiintat lacul Nasser, pentru ca acestea sa nu fie inundate de apele Nilului. Abu Simbel se afla la o distanta mica de granita cu Sudanul. Vizita la Templul Philae. Debarcare de pe vasul de croazieră şi transfer către gară pentru plecarea spre Cairo. Noaptea se petrece pe tren, in vagonul de dormit.

Ziua 6.

Micul dejun se servește pe tren. Transfer în Cairo cu vizitarea următoarelor obiective: Muzeul de Egiptologie, Piramidele de la Giza, Sfinxul, vom vizita si atelier de papirusuri și un magazin de bijuterii. Cazare la un hotel din Cairo. Seara *opțional „Spectacolul de sunet și lumină“ de la Giza.

Ziua 7.

După micul dejun, transfer cu autocarul către Hurghada, dupamasa timp liber pentru plaja la hotel; seara cină.

Ziua 8.

Servim micul dejun dimineaţa devreme. Transfer la aeroportul din Hurghada pentru zborul spre Cluj-Napoca. Decolare din Hurgada la orele 06:00, sosire in Cluj-Napoca la ora 10:30.

 

 

 

Pretul include:

 

- bilet de avion charter dus-întors pe ruta Cluj-Napoca-Hurghada-Cluj-Napoca, conform orarului din program, taxele de aeroport; - bagaj de cala de 20 kg si un bagaj de mana de 5 kg. 

 - transferurile Hurghada aeroport-hotel-aeroport si transport cu autocarul pe parcursul programului din Egipt;

- 2 cazări la hotel 5* în Hurghada/El Gouna/Safaga cu regim de masă: all inclusive;

- 3 cazări pe vapor de croazieră de 5* pe ruta: Luxor-Aswan, cu regim de masă: pensiune completă (bauturi excluse);

- 1 noapte pe tren pe ruta: Aswan-Cairo la vagon de dormit, cu regim de masă: demipensiune; 

- 1 cazare la hotel de 5* în Cairo cu regim de masă: demipensiune;

- ghid insotitor din partea agentiei si/sau ghid local vorbitor de limba romana;

- vizitele la obiectivele turistice din program (exclus excursia de la Abu Simbel şi Show-ul de lumină şi sunet din Cairo la Piramide).

 

 

 

Pretul nu include:

 

- taxa de viza: 25 USD (se plateste la sosirea in aeroportul din Hurghada);

- excursia de la Abu Simbel şi Show-ul de lumină şi sunet din Cairo la Piramide (tarifele apar mai tarziu);

- bacsis obligatoriu: 30 $/persoana (se achita la fata locului);

- la toate regimurile de masă cu excepția sistemului all inclusive, băuturile se plătesc separat

- asigurare storno+medicala

 

Data de plecare

15.05.2021

 

Tarif standard in camera dubla

950 euro/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 15 turisti. Suplimentul pentru grup 10-14 persoane, 75 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii