CIRCUIT GRECIA CONTINENTALA

Plecare din Oradea

 
Transport
Perioada 26.05.2021 - 02.10.2021
 
525
persoana/sejur

 

Kavala-Philippi-Lydia-Thessaloniki-Olymp-Dion-Palios Panteleimonas-Meteora Tembi-Atena-Corinth-Micene-Delphi-Veria-Vergina-Naoussa

 

Ziua 1.

Pornire din Oradea la orele 19:00 pe ruta Cluj-Napoca-Turda-Alba Iulia-Kavala~1100 km.

Ziua 2.

Sosire la Kavala, cina si cazare la un hotel de 3*. Timp liber pentru odihna si relaxare in Kavala. Ne familiarizam cu oraselul, al carui nume antic a fost Neapolis; aici a debarcat Pavel si discipolii sai, Timotei si Silas si acest oras a fost primul din Europa care a acceptam crestinismul.

Ziua 3.

Dupa mic dejun, pornim spre Philippi, renimitul oras al macedonilor. Aici, Apostolul Pavel a fondat prima biserica din Europa si acici a avut loc primul botez crestin. Ne continuam drumul spre Lidia, primul loc de botez din Europa, unde o femeie pe acelasi nume a fost prima crestina europeana botezata. Oprire in Thessaloniki, al doilea loc important din Grecia, unde s-a oprit apostolul cu ocazia a celei de a doua si de a treia calatorie misionara; aici facem cunostinta cu istoria orasului, care era al doilea ca importanta in Imperiul Bizantin. Vizitam Catedrala Sf Dimitrie, protectorul orasului, Agora, Turnul Alb, Fortificatia Bizantina, Arcul de Triumf al lui Galerius, pe Via Egnatia. Cina si cazare 2 nopti in Nei Pori la un hotel de 3*. Timp liber dupamasa pentru baie in statiune.

Ziua 4.

Dupa mic dejun, vizitam orasul sfant al macedonilor, Dion, unde admiram parcul arheologic si diversele artefacte descoperite si lasate la fata locului – mozaicuri, statui, pasind pe urmele anticilor greci. Vizitam teatrul cu acustica perfecta si astazi, unde sunt prezentate si astazi piese de teatru antice si diferite festivaluri in fiecare an. Intram apoi in muzeul arheologic, unde vom vedea artefacte mai fine, ca de exp Hydravlis, un instrument muzical antic, un mozaic unic care reprezinta “Vila lui Dionisos”. Toate acestea se gasesc la picioarele Muntelui Olymp; urmeaza o mica drumetie de cca 20 minute pe Muntele Zeilor, pe Cheile Raului Enipeas, plin de verdeata, poduri de lemn, deci, intr-o atmosfera incantatoare. In mitologie, Enipeas a fost cel mai frumos dintre zeii raurilor. Vizitam apoi un sat traditional, Palios Panteleimonas, patrimoniu cultural cu vedere superba asupra Golfului Pieria, de pe versantul Muntelui Olimp. Sosire la cazare dupamasa. Timp liber in statiune, cina.

Ziua 5.

Pornim spre Meteore; pe drum, ne oprim in Valea Tembi, valea care se afla intre Muntele Olymp si Muntele Ossa, strabatut de Raul Pinios, care se varsa apoi in Marea Egee. Ne oprim la Capela Sf Paraschiva; aici se gaseste si un izvor tamaduitor. Aceasta vale este un loc de popas foarte important in drumul pasarilor migratoare. Urmeaza unul dintre cele mai importante centre religioase din Grecia; ca prima oprire, poposim la un atelier de icoane, unde vom vedea o demonstratie asupra artei fauririi icoanelor. Apoi vom vizita toate manastirile pe dinafara si vom vizita Manastirea Metamorphosis si pe dinauntru. In cursul serii, sosire la Atena, unde, in functie de ora sosirii, vom face un scurt tur de orientare prin oras. Cina si cazare 2 nopti in apropierea Atenei la un hotel de 3*, la mare.

Ziua 6.

Vizitam Atena, capitala Greciei, leaganul civilizatiei europene, unde vizitam Portul Pireus, Acropolele, cu toate cladirilei metropolei de odinioara: Parthenonul, Erechtionul, Herodionul, Propylea, Templul Atenei, al lui Nike, Teatru lui Dionysos, Areopagus – aici se vede si locul in care a predicat Pavel. Urmeaa Atena moderna: Parlamentul, Palatul Regal, Academia, Universitatea, Stadionul Panatenian. Urmeaza faimosul Canal Corinth, canal artificial de cca 6 km, care prescurteaza considerabil ruta de navigatie intre Marea Ionica si Marea Egee. Aceasta idee de a lega drumul maritim intre cele doua mari, s-a nascut in sec 6 IC, dar a fost realizat abia in secolul al 19lea. Vizitam Corinthului antic, ultimul popas al Apostolului, loc in care a fondat o congregatie puternica; vizitam toate locurile asociate: Agora, Templul lui Apollo, Odeonul, etc. Toate aceste locuri ne vor elucida cele doua Epistole adresate corintienilor si vom afla multe despre viata localnicilor din primul secol. Cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 7.

Incepem ziua cu vizitarea anticului Micene, al carui cultura a definit o perioada insemnata a istoriei antice; vizitam Poarta Leilor, mormantul Clitemnestrei, muzeul cu artefacte. Ne continuam drumul spre Delphi, locul faimosului oracol, unde, preoteasa lui Apolo, Pitia, cu profetiile ei a influentat cursul istoriei – Templul lui Apolo, Casa cu comori, stadionul, muzeul, etc. Cina si cazare in Nei Pori.

Ziua 8.

Pornim spre Veria, un alt oras evanghelizat de Pavel, vizitam monumentul Sf Pavel. Urmeaza Vergina, vechea capitala a macedonilor, pe numele de Aigai, unde s-au gasit multe mormite regale, printre care, si mormantul lui Philippos II, tatal lui Alexandru cel mare. Urmeaza Naoussa, orasel pitoresc, vestit pentru vinurile sale. Aici vizitam o pivnita locala, unde putem gusta vinurile locale. Cina si cazare in zona Thessaloniki la un hotel de 3* cu piscina.

Ziua 9.

Mic dejun matinal sau la pachet. Pornire spre casa cu popasuri pe traseu ~1050 km.

 

 

 

Pretul include:

 

- 7 nopti cazare la hoteluri de 3* cu demipensiune (mic dejun si cina);

- transport cu autocar clasificat international de 3*;

- ghid din partea agentiei.

 

Pretul nu include:

 

- ghid local acreditat la toate sapaturile arheologice: Philippi, Dion, Vergina, Meteore, Atena, Corinth, Delphi: 40 euro la 40 turisti, 50 euro la 30 turisti platitori – taxa obligatorie pentru realizarea optima a circuitului – se plateste la fata locului;

- taxele de intrare la obiectivele turistice: copiii sub 18 ani si tineri sub 25 ani au gratuitate la intrari, cu carnet de student, iar pensionarii peste 65 ani, au reducere de 50%;

- degustarea de vinuri la Naoussa – 8,5 euro;

- taxele de statiune la hoteluri: 1,5 euro/persoana/noapte;

- bacsisurile.

 

Data de plecare

 02.10.2021

 

Tarif standard in camera dubla

525 euro/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru transport la grup 30-39 persoane, 50 euro, se va achita doar in caz de nevoie la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii