Circuit și relaxare în Iordania

4 nopți la Marea Moartă și 2 nopți la Marea Roșie zbor din Budapesta, transfer din Cluj-Napoca inclus

4
 
Transport
Perioada 04.10.2022 - 12.10.2022
OFERTA SPECIALA
 
909
persoana/sejur

 

Ziua 1.

 

Transfer Cluj-Oradea-Budapesta. Decolare la orele 16:35 din Aeroportul din Budapesta, aterizare in Aeroportul din Amman la orele 21:00. Pentru plecare data 04.10.2022 decolarea va fi la orele 17:50 din Aeroportul din Budapesta, aterizare in Aeroportul din Amman la orele 22:15. Dupa recuperarea bagajelor, Cazare, timp liber si cina 4 nopti la Marea Moarta.

 

Ziua 2.

 

Marea Moarta. Timp liber la Marea Moarta

Zi libera la Marea Moarta. Aceasta mare este defapt un lac sarat, cel mai mare lac sarat din lume, cu concentratia maxima de 33% de sare si se gaseste la -430m sub nivelul marii mondiale. Datorita locatiei la altitudinea cea mai scazuta din lume, aerul si soarele, impreuna cu apa si namolul, au calitati terapeutice pentru piele, astm si alergii respiratorii.

 

Ziua 3.

 

Machaerus, Nebo, Madaba, Karak

Zi libera la Marea Moarta sau optional vizitam Mkawer sau Machaerus, ruinele palatului lui Irod cel mare, situat pe munte, unde, Iorod Antipa, dupa cronicarii timpului, a ordonat, dupa dansul Salomeii, executia lui Ioan Botezatorul in anul 32. Continuam cu Muntele Nebo, locul unde Moise a ajuns cu poporul sau, de unde privea spre Canaan, pamantul fagaduit, dar unde Dumnezeu nu i-a permis sa intre; abia urmatoarea generatie, condusa de Iosua va intra si va cuceri Canaanul. Urmeaza Madaba, unde vizitam Biserica Hărţii (harta de mozaic, care era ghidul calatorilor in Tara Sfanta in secolul 6, si o manufactura de mozaicuri unde primim informatii despre cele doua tehnici ale manufacturii de mozaic). Urmeaza castelul cruciatilor din Karak, tara Moabului, cel mai mare castel de cruaciati din Levant, care dateaza din secolul al 12lea. Cina si cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 4.

 

Marea Moarta. Timp liber la Marea Moarta.

 

Ziua 5.

 

Jerash, Wadi Rum

Vizitam apoi, pietonal anticul oras Jerash, sau Gerasa, Pompeiul Orientului, foarte bine pastrat dupa cutremure si alte evenimente distrugatoare ale istoriei – Poarta Sudica, Cardo, Nympheum, Piata Ovala, etc. apoi ne indreptam inspre sud, spre Wadi Rum, superba rezervatie naturala in desert, cu peisaje si culori deosebite, unde vom face o tura cu jeepurile de cca 2 ore, cu popas la un cort de beduini, popas pentru a “camili” pe “corabia desertului”. In desert, vom avea parte de o cina traditionala, gatita in vas de lut, in pamant. Cazare 3 nopti in Aqaba, la Marea Rosie.

 

Ziua 6.

 

Timp liber la Marea Rosie, Aqaba

Timp liber in statiune sau la plaja, la o plaja privata, unde, optional, se poate face o croaziera cu barca cu fund de sticla si snorkelling pentru a admira superba si colorata flora si fauna a Marii Rosii (recomandam pantofi pentru intrare in apa si ochelari subacvatici). Cina la hotel, seara timp liber in centru.

 

Ziua 7.

 

Petra

Ne deplasam spre nord, invers traseului lui Moise si a poporului Israel; pe acest traseu, dinspre Muntele Hor spre Marea Rosie (pentru a ocoli regatul Edomului), Moise salveaza poporul Israel de la muscatura serpilor infocati, ridicand un sarpe de arama pe o prajina; cei ce priveau la sarpe, se vindecau. Pe Muntele Hor, langa Petra se gaseste mormantul lui Aron, fratele lui Moise. Vizitam Petra, orasul nabatienilor, ascuns intr-un canion superb, colorat – vizitam valea Petrei pietonal (in biletul de intrare avem inclus si calaritul pe cca 1 km din traseu). Ne indreptam spre Amman, cina si cazare 1 noapte.

 

Ziua 8.

 

Mic dejun, apoi parasim hotelul, ne indreptam spre Locul de Botez in Iordan, locul unde Iordanul este cel mai stramt, vadul de trecere pentru triburile Israelului, conduse de Iosua la cucerirea Pamantului Fagaduintei. Vom face cunostinta cu Amman, capitala Iordaniei, in cadrul unui tur panoramic, oras surprinzator de modern si atractiv. transfer la Aeroportul din Amman. Decolare la orele 21:30, aterizare la Budapesta la orele 23:55. Transfer Budapesta-Oradea-Cluj. Pentru retur in 11.10.2022, decolarea are loc la orele 22:45, aterizare la Budapesta la orele 01:10, 12.10.2022. Transfer Budapesta-Oradea-Cluj.

 

Data de plecare:

 

04.10.2022 - 909 euro/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup minim de 20 turisti. 

 

 

Tariful include:

 

- bilet avion pe ruta Budapesta-Amman-Budapesta, conform orarului de mai sus, cu compania Wizzair, taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport;

- un bagaj de mana cu dimensiuni maxime de 40x30x20cm, poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar). ATENTIE! Regulament modificat la compania Wizzair;

- 7 nopti cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 4*, 4 nopti la Marea Moarta, Hotel Ramada 4*, Grand East 4* sau similar; 2 nopti in Aqaba la Hotel City Tower 4* sau similar, 1 noapte la Amman, Hotel Al Fanar 4* sau similar;

- toate taxele de intrare la obiectivele mentionate, vizita Wadi Rum cu jeepurile, cina traditonala in desert;

- ghid local vorbitor de lb. Romana;

- transport local cu autocar climatizat, cf programului;

- transfer Cluj-Oradea-Budapesta si retur.

 

 

Tariful nu include:

 

- bagaj de cala/persoana de 10 kg, de dimensiuni 55x40x23 cm: 45 euro; bagaj de cala de 20 kg: 57 euro (dus-intors) (pretul bagajului este mai avantajos daca se achita la inscriere, acesta difera in functie de ruta si compania de zbor poate modifica taxele de bagaj ulterior) SAU Wizz Priority, bagaj de mana mic, 40x30x20 cm si un troler de 55x40x23 cm, tarif 40 euro;

- excursia optionala la Madaba, Mkawer, Nebo, Karak: 40 USD, cu taxe de intrare, ghid local, etc (minim 15 persoane);

- serviciile de plaja privata: 15 USD sau servicii de plaja privata si croaziera cu barca cu fundul de sticla si snorkelling, 40 USD;

- bacsis pentru sofer si ghid local (taxa legala si obligatorie: 40 euro/persoana) platibili la fata locului;

- asigurarea medicala si de renuntare la calatorie (recomandata, mai ales in caz de renuntare la excursie-vezi conditii de renuntare in contractul cu turistul)

- nu exista optiunea de locuri preferentiale in autocar

 

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii