Istanbul

orasul pe doua continente (b)

3
 
Transport:
Perioada: 29.11 - 04.12.2022
 
200
persoana

 

Ziua 1 & 2

 

Plecare din Baia Mare amiaza - dupamasa pe ruta Dej – Cluj - Alba Iulia – Sibiu – Pitesti – Bucuresti - Giurgiu – Ruse - Edirne. Tranzitam Romania si Bulgaria si sosim in Istanbul a doua zi in jurul pranzului. Cazare Istanbul hotel 3*. Ziua o incheiem cu o superba croaziera pe Bosfor, una dintre croazierele pe care trebuie obligatoriu să le faci dacă ești în Istanbul. Cu aceasta ocazie avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente, atat malul european, cat si cel asiatic.

 

Ziua 3

 

Günaydın-Buna dimineata ! Dimineata devreme incepem vizitarea Istanbulului pe malul european nu departe de podul peste Bosfor unde se află Palatul Dolmabahce – construit in secolul XIX, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, are 285 de camere si 43 saloane de receptie, este ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, fiind amplasat pe malul european al Bosforului. Revenim in centrul istoric al Istanbulului si continuam vizita cu Palatul Topkapi - simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii, si cu vedere panoramica asupra Bosforului (tur ghidat); pauza de pranz; continuam turul cu Hipodromul - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II., Hagia Sophia - (intrare gratuita) biserica construita pe timpul Imparatului bizantin Iustinian , cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453; Moscheea Albastra – (intrare gratuita) construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia. Numele este dat de cele 20.000 de plăci de ceramică de Niceea (Iznik), cu diferite motive florale otomane. Pe aceste plăci de ceramică apare, în special, laleaua (ţara de origine a lalelei fiind Turcia).

 

Ziua 4

 

Mic dejun. Timp liber pentru Marele Bazar sau Bazarul Egiptean de mirodenii – un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii. Practic, acesta reprezintă inima orașului, și indiferent cât de pregătit ai fi, vei simți instant cum pulsul tău accelerează. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se întinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase, la cele mai luxuriante obiecte de podoabă și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci.

 

TIMP LIBER pentru vizita optionala la Moscheea lui Suleyman Magnificul (intrare gratuita - aflata in zona Marelui Bazar), una din cele mai impozante constructii de acest fel, ea a fost ridicata de un arhitect legendar, Mimar Sinan, unul dintre cei mai mari arhitecti otomani. Sultanul Suleiman si sotia lui favorita Hurrem Sultan, cunoscuta sub numele de Roxelana sunt ingropati in curtea acestei moschei..

 

Ziua 5 & 6

 

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi si pornire dupamasa spre casa, tranzitand Bulgaria. Sosire in tara spre dimineata.

 

 

Tarif: 200 euro/persoana oc in camera dubla/tripla

Perioada: 29.11 - 04.12.2022

Supliment single: 80 euro

Tarif copil: 6-12 ani: 120 euro

 

- transport cu autocar, clasificat 3*


- 3 nopti cu mic dejun la hotel 3*

 

- vizitele cuprinse în program;


- insotitor de grup din partea agentiei

 

- asigurarea storno - medicala


· intrările la obiectivele turistice aproximativ 70
euro/persoana:
Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce
Croaziera clasica pe Bosfor

 

- Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane.
In cazul unui grup mai mic, tariful se recalculeaza!


Ordinea vizitelor incluse in program poate suferii modificari


Pentru calatoria in Turcia este necesar pasaport valabil cel putin 6
luni de la returul in Romania

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.