Circuit Moldova si Bucovina

circuit (g)

3
 
Transport
Period 06.10 - 09.10.2022
Oferta speciala
 
20073
persoana

Sighetu Marmatiei-Manastirea Barsana-Voronet-Suceava-Ipotesti-Marginea-Manastirea Putna-

 

Iasi-Ruginoasa-Cetatea Neamtu-Humulesti-Cheile Bicazului-Lacu Rosu-Sovata

 

Ziua 1. Pornire din Oradea dimineata la orele 06:00. Drumul nostru merge pe langa granita cu Ucraina, de-alungul Tisei, sosim in Maramures; oprire la Sighetu Marmatiei, unde vizitam Muzeul Victimelor Comunismului. Deplasare pe Valea Izei, unde vizitam faimoasele porti maramuresene si biserica din lemn de la Barsana; ne continuam drumul spre Moldova. Vizitam Manastirea Voronet, regina manastirilor din Moldova cu celebrul albastru de lapis lazuli. Cina si cazare la o pensiune 3*, 3 nopti in zona Gura Humorului. (~480 km)

 

Ziua 2. Vizitam Suceava, Cetatea de Scaun a Moldovei, Sala Tronului, Hanul Domnesc, Manastirea Sf. Ioan cel Nou si Sf. Gheorghe, din secolul 16, (UNESCO), Casa Memoriala Eminescu de la Ipotesti. Urmeaza satul Marginea, cu atelierele mesterilor producatori de ceramica neagra; vizita la Manastirea Putna, numit Ïerusalimul neamului romanesc de catre Mihai Eminescu. Cina si cazare la acelasi hotel. (~215 km).

 

Ziua 3. Incepem ziua cu o vizita la palatului domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa, locul unde si-a gasit tihna pentru o scurta vreme, si locul unde a fost inmormantat dupa ce trupul lui a fost readus in tara dupa exil. Ne continuam drumul spre Iasi, unde incepem vizita orasului, centru cultural al Moldovei, cu Palatul Culturii (si interior), Manastirea Trei Ierarhi cu mormintele domnitorilor Dimitrie Cantemir si Alexandru Ioan Cuza, Catedrala Catolica, Catedrala Mitropolitana cu Moastele Cuvioasei Paraschiva, Grand Hotel Traian, proiectat de Gustav Eiffel, Cartierul Copou cu Teiul lui Eminescu, Bojdeuca lui Creanga. Cina. (~270 km).

 

Ziua 4. Vizitam Cetatea Neamtului, important punct in sistemul de aparare a Moldovei, de-alungul secolelor. Apoi Bojdeuca lui Creanga de la Humulesti, care starneste amintiri din copilarie. Ziua este dedicata frumusetilor naturale: Cheile Bicazului, popas la Lacu Rosu pentru masa de pranz, Sosire la Oradea seara.

 

Data de plecare

Tarif/persoana in camera dubla

 

06.10.2022

999 lei

Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 70 lei

Supliment camera single: 190 lei

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 70 lei, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

 

 

- transport cu autocar clasificat international 3* sau echivalent sau microbuz, in functie de numarul de persoane; taxe de parcare;


- 3 nopti cazare la pensiune rustica de 3* cu mic dejun si cina, bucate traditionale!


- ghid de turism din partea agentiei.

 

- intrarile la obiectivele turistice; la unele obiective vom avea si ghid local:

Muzeul Victimelor Comunismului: 10 lei adulti/ 5 lei pensionari;

Manastirea Voronet: 5 lei/persoana;

Cetatea de Scaun Suceava: cetate+muzeu: 25 lei/persoana;

Casa Eminescu la Ipotesti: 8 lei adulti/ 4 lei pensionari;

Manastirea Putna: muzeul 5 lei;

Ruginoasa: 20 lei cu ghidaj;

Cetatea Neamtului: 20 lei;

Casa Creanga la Humulesti: 10 lei/persoana;

Manastirea Neamtu: 5 lei/ persoana; etc;

taxele sunt informative si se pot modifica pe parcursul anului;

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.