CIRCUIT MOLDOVA SI BUCOVINA

Plecare din Oradea

 
Transport
Perioada 26.08.2021
 
19096
persoana/sejur

Sighetu Marmatiei-Manastirea Barsana-Voronet-Suceava-Ipotesti-Marginea-Manastirea Putna- Iasi-Ruginoasa-Cetatea Neamtu-Humulesti-Manastirea Neamtu-Cheile Bicazului-Lacu Rosu-Sovata

 

Ziua 1.

Pornire din Oradea dimineata la orele 07:00. Drumul nostru merge pe langa granita cu Ucraina, de-a lungul Tisei, sosim in Maramures; oprire la Sighetu Marmatiei, unde vizitam Muzeul Victimelor Comunismului si Casa Elie Wiesel. Deplasare pe Valea Izei, unde vizitam faimoasele porti maramuresene si biserica din lemn de la Barsana; ne continuam drumul spre Moldova. Vizitam Manastirea Voronet, regina manastirilor din Moldova cu celebrul albastru de lapis lazuli. Cina si cazare la o pensiune 3*, 2 nopti in zona Suceava. (480 km)

Ziua 2.

Vizitam Suceava, Cetatea de scaun a Moldovei, Sala Tronului, Hanul Domnesc, Manastirea Sf. Ioan cel Nou si Sf. Gheorghe, din secolul 16, (UNESCO), Casa Memoriala Eminescu de la Ipotesti. Urmeaza satul Marginea, cu atelierele mesterilor producatori de ceramica neagra; optional un pranz traditonal bucovinean cu bucate in vase de lut. Vizita la Manastirea Putna, numit Ïerusalimul neamului romanesc de catre Mihai Eminescu. Cina si cazare la acelasi hotel. (~215 km).

Ziua 3.

Incepem ziua cu vizitarea orasul Iasi, centru cultural al Moldovei, Palatul Culturii (exterior), Manastirea Trei Ierarhi cu mormintele domnitorilor Dimitrie Cantemir si Alexandru Ioan Cuza, Catedrala Catolica, Catedrala Mitropolitana cu Moastele Cuvioasei Paraschiva, Grand Hotel Traian, proiectat de Gustav Eiffel, Cartierul Copou cu Teiul lui Eminescu, Bojdeuca lui Creanga. Urcam dealul pentru a vizita Manastirea Cetatuia si sa aflam despre rolul ei si ca punct de fortificatie a orasului Iasi. Urmeaza o vizita la palatului domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa, locul unde si-a gasit tihna pentru o scurta vreme, si locul unde a fost inmormantat dupa ce trupul lui a fost readus in tara dupa exil. Vizitam Cetatea Neamtului, important punct in sistemul de aparare a Moldovei, de-alungul secolelor. Apoi Bojdeuca lui Creanga de la Humulesti, care starneste amintiri din copilarie. Vizitam Manastirea Neamtu, cel mai mare si cel mai vechi asezamant monahal din Moldova. Cina si cazare 1 noapte la manastire. (~270 km).

Ziua 4.

Ziua este dedicata frumusetilor naturale: Cheile Bicazului, popas la Lacu Rosu, iar apoi la Sovata pentru o plimbare pe malul Lacului Ursu si pentru o masa de pranz. Sosire la Oradea seara.

 

 

 

Pretul include:

 

- transport cu autocar clasificat international de 2-3* sau microbuz, in functie de numarul de persoane;

taxe de parcare;

- 2 nopti cazare la hotel de 3* si 1 noapte la manastire cu mic dejun si cina incluse pentru 3 zile;

- ghid de turism din partea agentiei .

 

Pretul nu include:

 

- intrarile la obiectivele turistice; la unele obiective vom avea si ghid local:

- Muzeul Victimelor Comunismului: 10 lei adulti/ 5 lei pensionari;

- Casa Ellie Wiesel 7 lei adulti, 4 lei pensionari;

- Manastirea Voronet: 5 lei/persoana;

- Cetatea de Scaun Suceava: cetate+muzeu: 20 lei/persoana;

- Casa Eminescu la Ipotesti: 8 lei adulti, 4 lei pensionari;

- Manastirea Putna: muzeul 5 lei;

- Ruginoasa: 20 lei cu ghidaj;

- Cetatea Neamtului: 12 lei;

- Casa Creanga la Humulesti: 7 lei/persoana;

- Manastirea Neamtu: 5 lei/persoana;

Taxele sunt informative si se pot modifica pe parcursul anului;

- asigurarea storno + Covid (optional).

 

Data de plecare

26.08.2021 

 

Tarif standard in camera dubla

950 lei/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 70 lei, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

.

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii