PORTUGALIA - SPANIA

Plecare din Budapesta

 
Transport
Perioada 11.10.2021
 
1070
persoana/sejur

 

Lisabona, Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril, Obidos, Nazare, Batalha, Coimbra, Castel Nova, Porto, Braga, Guimaraes, Santiago de Compostella, Fatima

 

Ziua 1.

Decolare din Aeroportul din Budapesta cu Compania Wizzair la orele 17:30, aterizare la Lisabona la orele 20:25. Cazare 3 nopti in zona Lisabona. Cina optional. (transfer optional la Budapesta din Cluj-Napoca, de anuntat la inscriere).

Ziua 2.

Toata ziua, tur de oras in Lisabona, partial panoramic cu autocarul, partial pietonal – Centrul Vechi cu Turnul Belem, Monumentul Descoperirilor, Manastirea Jeronimos cu mormantul lui Vasco da Gama, oprire panoramica pe Avenida Liberdade; tur panoramic spre Piata Comertului, Sanctuarul lui Hristos Regele, care este un monument și un altar catolic dedicat Inimii Sacre a lui Iisus Hristos, care ofera o vedere superba asupra orașului Lisabona. Timp liber in Lisabona sau optional vizita Muzeul Gulbenkian (muzeul de arte frumoase, Colectia fondatorului+Colectia modernista). Optional seara cu muzica Fado. Muzica Fado, este muzica tipica portugheza, izvorata din mai multe surse de inspiratie si reflecta “dorul dupa ceva”. Cazare.

Ziua 3.

 Pornim spre Sintra, resedinta regala de vara, unde vom vizita Palatul Regal si vom avea timp liber in oraselul vechi. Continuam cu Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Stanca se ridica la 145m deasupra Oceanului; aici se termina lumea cunoscuta in sec 15. Urmeaza doua statiuni renumite, Cascais, unde vom face o plimbare si apoi timp liber, dupa care urmeaza Estoril, in cadrul unui tur panoramic. Cazare.

Ziua 4.

Pornim spre nordul Portugaliei, Obidos, orasel situat pe un deal, imprejmuit de ziduri, care si-a pastrat perfect aerul medieval. Continuam cu Nazare, sat pescaresc pitoresc pe malul Oceanului Atlantic. Continuam cu Batalha, a carei manastiri reprezinta culmea artei gotice portugheze, azi, Monument UNESCO. Sosire la Fatima, orasul pelerinilor, in care, in anul 1917, in fiecare luna la data de 13, a aparut Fecioara Maria. Vizitam sanctuarul, timp liber. Cazare 1 noapte la Fatima.

Ziua 5.

 Pornim spre nord, vizitam Coimbra, resedinta regala si vechi oras universitar, din 1307, plimbare ghidata, vizita Universitatii si a Catedralei. Pornim spre Porto, unde vizitam Catedrala, Biserica Sf Francisc, cu o decoratie baroca participam la o croaziera pe raul Douro si facem o degustare de vinuri de Porto. Cazare 3 nopti la Porto.

Ziua 6.

 Incepem ziua cu orasul Braga sau Roma Portugaliei, centrul religios al tarii, incepand cu secolul 12, vizitam centrul vechi si Catedrala din Braga, apoi in zona periferica, Sanctuarul Bom Jesus do Monte, la care duce o scara dubla, baroca deosebita, la o inaltime de 116 m. (optional se poate urca cu autobuzul). Urmeaza Guimaraes, prima capitala a Portugaliei, din secolul al 12lea, oras fondat in sec 9, leaganul natiunii portugheze, al carui centru istoric este pe lista patrimoniului UNESCO. Cazare la Porto.

Ziua 7.

 Zi libera pt odihna sau *excursie optionala in Spania, vizitam Santiago de Compostella, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Europa. Aici se pastreaza moastele Sfantului Iacob cel Mare, unul din cei doisprezece apostoli alesi, fratele mai mare al lui Ioan, apostolul. Orasul este plin de monumente, dar cel mai de seama este Catedrala Sf Iacob. Plimbare ghidata si timp liber. Intoarcere in Portugalia. Cazare la acelasi hotel. Ziua 8. (370 km) Pornim spre sud, oprire in pitorescul orasel Costa Nova, situat intre dune de nisip si lagune, Oceanul este deosebit aici, iar oraselul e special, nu numai din cauza locatiei, dar si pentru casele sale pictate in dungi. Pornim spre aeroportul din Lisabona, decolare la orele 21:05, aterizare la Budapesta la orele 01:40.

 

 

 

Pretul include:

 

- bilet de avion cu compania Wizzair pe ruta si conform orarului mai sus mentionat, taxele de aeroport si transfer aeroport;

- transfer pe ruta Cluj-Budapesta si intors;

- un bagaj de mana cu dimensiuni maxime de 40x30x20cm, poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar). ATENTIE! Regulament modificat la compania Wizzair!;

- 7 nopti cazare la hoteluri de 3-4* cu mic dejun bufet, 3 nopti la Lisabona, 1 noapte la Fatima, 3 nopti la Porto;

- transport cu autocar local, modern, climatizat;

- ghid local in zilele 2-6; ghid din partea agentiei.

 

Pretul nu include:

 

- bagaj de cala/persoana de 10 kg, de dimensiuni 55x40x23 cm: 62 euro; bagaj de cala de 20 kg: 82 euro (dus-intors), (pretul bagajului este mai avantajos daca se achita la inscriere);

- bagaj de mana mic 55x40x23 cm gratuit + 1 bagaj mic de mana la bord 55x40x23 cm, tarif 59 euro = Wizz Priority;

-locurile in avion se acorda aleatoriu de catre compania aeriana; pentru a ocupa locuri alaturate, rugam solicitati tariful locurilor in momentul inscrierii Dvs.

- taxele de intrare la obiectivele turistice din program sunt orientative: Lisabona: Manastirea Jeronimos: 10 euro, Muzeul Gulbekain: 10 euro, Spectacol Fado: cca 40 euro cu transport inclus, Palatul Regal, Sintra: 10 euro, Manastirea Batalha: 6 euro, Universitatea din Coimbra: 7 euro (fara Biblioteca), Porto: Biserica Sf Francisc: 4 euro, Degustare de vinuri: 10-15 euro, Croaziera pe Douro: ~20 euro;

- excursia optionala la Santiago de Compostella: 50 euro;

- cine optional: aproximativ 105 euro/6 cine (in prima seara nu se serveste cina la ora sosirii);

- bacsis pentru personalul local: 25 euro/persoana;

- castile pentru audioghid;

- asigurarea medicala + asigurarea storno;

- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre personal la urcare în autocar; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii).

Locuri preferetianle sunt disponibile doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 10 euro/persoana care se acorda doar in cazul in care autocarul este plin.

Agentia nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri sau schimbari in programul excursiei datorita modificarii orarului de zbor.

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

 

 

 

Data de plecare

11.10.2021

 

Tarif standard in camera dubla

1070 euro/persoana/sejur

 

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 20 turisti. Suplimentul pentru grup de 15-19 persoane, 70 euro, se va achita la finalizarea grupului, doar in caz de nevoie, in saptamana plecarii.

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii