WEEKEND PRIN ROMANIA

Plecare din Oradea

 
Transport
Perioada 15.10.2021
 
15079
persoana/sejur

 

Alba Iulia, Sibiu, Castelul de Lut-Valea Zanelor, Manastirea Cozia, Curtea de Arges, Targu Jiu, Portile de Fier, Croaziera la Cazanele Mici si Mari, Cascada Bigar, Giardini di Zoe

 

Ziua 1.

Pornire din Oradea la orele 06:00 pe ruta Cluj-Napoca-Turda-Alba Iulia-Sibiu. Oprire la Alba Iulia, pentru a vizita Cetatea Alba Carolina dezvoltată foarte mult de Imparatul Carol VI de Habsburg, în onoarea sa, orasul a primit denumirea germana de Karlsburg. In fortificatie vizitam Catedrala Romano-Catolica, Catedrala Incoronarii, Muzeul si Sala Unirii, Celula lui Horea, Cloșca și Crișan, Biblioteca Batthyaneum (exterior), etc. Ne indreptam spre Sibiu, Capitala Culturala Europeana; vizita incepe cu un tur pietonal de orientare in centrul Sibiului, Piata Mare, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Biserica Parohiala din Piata Mare si vizita Muzeul Bruckenthal (interior). Timp liber. Cazare zona Sibiu.

Ziua 2.

Pornim spre Castelul de Lut din Valea Zanelor. „Castelul” este realizat integral din lut, pereții sunt construiți dintr-un amestec de lut, paie, apă și nisip, totul fiind realizat manual, turnurile sunt făcute din piatră. Arhitectura clădirii este bazată pe forme organice, în completă armonie cu natura. Ne continuam drumul spre Valea Oltului, unde facem o vizita la Mănăstirea Cozia, care a fost ridicată între anii 1387-1391, care este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Mănăstirea Cozia este o ctitorie a domnitorului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-alungul istoriei sale multiseculare. Ne continuam traseul spre Curtea de Arges, prima capitala a Tarii Romanesti, care gazduieste cele mai bine pastrate monumente bizantine, dintre care Biserica Domneasca si Manastirea, care a devenit necropola regala. Oprire la Targu Jiu pentru a vizita creatiile lui Brancusi: Poarta Sarutului, Masa Tacerii si Coloana Infinitului. Cazare la Targu Jiu.

Ziua 3.

Dupa mic dejun, pornim spre Portile de Fier, Parcurgem Defileul Dunarii – lacul de acumulare, Cazanele Mici si Mari. Optional, croaziera ghidata pe Dunare, cca 1,5 ore cu intrare in Pestera Veterani. Pornim spre Cascada Bigar. Pagina de internet, The World Geography, a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin. Anterior, în septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler, făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate. După circa 200 m, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în raul Minis de pe un prag stâncos, formând o cascada de tuf calcaros. Paralela 45 nord trece pe lȃngă această cascadă, fapt marcat în teren printr-un panou geografic. Pornim spre nord. Pe trseu facem un popas uimitor pentru a admira Giardini di Zoe, superba gradina privata, realizata in stil italienesc, in vecinatatea Devei. Pornim spre casa. Sosire la Oradea seara tarziu.

 

 

 

Pretul include:

 

- 2 nopti cazare la hoteluri/pesiuni de 3* (1 noapte la Sibiu, 1 noapte zona Tg Jiu) cu mic dejun si cina inclusa

- transport cu autocar sau microbuz modern, echivalent 3* cu A/C, scaune rabatabile sau microbuze turistice cu scaune rabatabile, aer conditionat;

- taxe de drum si de parcari

- ghid de turism din partea agentiei

 

Pretul nu include:

 

- intrarile la obiectivele turistice din program 

- croaziera pe Dunare cu opririri si taxa de intrare in Pestera Veterani, total cca 40 lei

- asigurarea storno (de renuntare la calatorie, optional) 

- bacsisurile

 

Data de plecare

15.10.2021

 

Tarif standard in camera dubla/tripla

750 lei/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 15 turisti. Suplimentul pentru grup 12-14 persoane, 80 lei, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, cu 5-7 zile inainte de plecare.

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii