MOSCOVA - SANKT PETERSBURG

Plecare din Budapesta

 
Transport
Perioada 26.07.2021
 
1239
persoana/sejur

 

Moscova-St Petersburg-Peterhof-Puskin

 

Ziua 1.

Intalnire in aeroportul din Budapesta cu ghidul insotitor. Decolare din Budapestala orele 06:05, aterizare in Aeroportul din Moscova la orele 09:35. Dupa formalitatile vamale , intalnire cu ghidul local si incepem un tur de oras cu parcul Pobedy, sau parcul Victoriei, dupa care continuam cu Dealul Vrabiilor, care ofera o vedera fantastica asupra orasului si unde se afla Universitatea de Stat din Moscova Lomonosov. Putin timp liber dupa care coboram catre complexul sportiv Lujniki. Urmatoarea oprire va fi la Manastirea si Cimitirul Novodevici, cu vizite interioare. Transfer la hotelul din Moscova, unde grupul ia cina si se cazeaza 3 nopti. Hotel Vega Izmailov 4* sau similar.

Ziua 2.

Dupa mic dejun, continuam turul de oras al Moscovei, capitala rusa, cu capodopere de arhitectura veche si moderna. Turul va cuprinde, Piata Manezh, Bulevardul Circular, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Arcul de Triumf, Casa Alba, Teatrul Bolsoi, Catedrala Mantuitorului. Ne indreptam catre strada Arabat, una dintre cele mai vechi din Moscova, care a fost parte dintr-un vechi drum comercial. Timp liber pentru masa de pranz. Dupa timpul liber ne indreptam catre Galeriile Tretiakov, unde urmeaza o vizita in cea mai mare galerie de pictura a orasului. Dupa vizita ne imbarcam in vaporase pentru a avea un tur de oras de pe raul Moscova. Dupa masa, transfer la hotel, cina si putin timp de relaxare dupa care optional plecare la spectacolul Kostroma.

Ziua 3.

 Dupa mic dejun, incepem ziua cu un tur cu metroul din Moscova. Vizitam cele mai remarcabile statii cu ghidul nostru care ne calauzeste in povestile acestor statii: Komsomolskaya, Kurskaya, Kievskaya, etc. Turul se va termina in zona Kremlinului, vizitam Parcul Alexandru, Turnul Kutafia, Obeliscul, toate pline de incarcatura istorica; Kremlinul Moscovei cu cladirile importante. Dupa Kremlin, urmeaza Piata Rosie; superba piata are 73.000 mp, toata acoperita cu caramida rosie, e inconjurata de zidurile Kremlinului, Mormantul lui Lenin, Catedrala Vasili Blajenii (din interior), Poarta Invierii, Supermarketul GUM si Muzeul de Istorie (exterior). Urmeaza timp liber, dupa care ne reintoarcem la hotel cu metroul. Cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 4.

Dupa micul dejun la ora 7:30 ne imbarcam in autocar si pornim spre gara pentru a ne imbarca in trenul rapid SAPSAN, pe ruta Moscova-St Petersburg. Sosire in St. Petersburg la orele 13:30. Intalnire cu ghidul local, dupa care descoperim orasul St Petersburg, bogat in istorie si monumente, vom incepe cu un tur de oras de trei ore (panoramic si pietonal cu obiectivele pe exterior) pentru a ne face o impresie cuprinzatoare, vizitam starda Nevski Prospect, Catedrala Kazan, Palatul de iarna, Insula Vasilievsky, Catedrala Sf Isaac (coborare pt poze), Fortificatia Petru si Pavel, Piata Senatului si Piata Palatului. Fortificatia Petru si Pavel, care este leaganul orasului, azi gazduieste diferite muzee, Catedrala Sf Petru si Pavel, cea mai inalta cladire a orasului vechi si locul de veci a familiei imperiale (vizita in interior). Cina si cazare 3 nopti la St. Petersburg.

Ziua 5.

Incepem ziua cu vizita Ermitajului, situat in cinci cladiri istorice, din care Palatul de Iarna este cel mai impozant – vizitam doar colectia principala. Muzeul in sine include peste trei milioane de exponate printre care si picturi de Raffael sau Leonardo da Vinci si alti artisti faimosi. Urmeaza o pauza de pranz dupa care ne deplasam la Peterhof, situat pe malul sudic al Golfului Finlandei, Versailles-ul Rusiei, unde vizitam parcul atractiv cu splendidele fantani si Palatul Mare (interior). Cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 6.

Ne deplasam la Puskin, vizitam parcul si Palatul de Vara (interior), zis si Palatul Ecaterina. E greu de crezut ca totul este astazi rezultatul unei restaurari majore, recent incheiate, ca de exemplu, camera de chihlimbar, etc. Ne intoarcem la St. Petersbug unde vom avea timp liber sau optional plimbare cu barcile pe canalele orasului St. Petersburg. Cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 7.

Dupa mic dejun, Timp liber in oras, pana la orele 14:00. Transfer la aeroportul din St Petersburg, decolare la orele 18:00, aterizare la Budapesta la orele 19:40.

 

 

 

Pretul include:

 

- bilet de avion, zbor direct cu compania Wizzair pe ruta Budapesta-Moscova si St Petersburg-Budapesta la orele mentionate mai sus, transfer hotel-aeroport-hotel;

- un bagaj de mana cu dimensiuni maxime de 40x30x20cm;

- 6 nopti cazare, cf program, 3 nopti la Moscova, Hotel Vega Izmaylovo 4* sau similar, 3 nopti la St Petersburg la Hotel Pulkovsksya 4*, toate cu demipensiune (mic dejun si 6 cine incluse);

- transport cu autocar local modern, climatizat, conform programului mai putin ziua 3, unde sunt incluse biletele de metrou;

- bilet de tren rapid Sapsan pe ruta Moscova – St Petersburg;

- taxele de intrare cf programului;

- sistem audio-ghid, ghid local si ghid de turism din partea agentiei.

 

 

 

Pretul nu include:

 

- bagaj de cala de 10kg: 70 euro, de 20kg: 90 euro, priority boarding cu bagaj de mana de 10kg 55x40x23 cm: 35 euro;

- transfer Cluj-Oradea- Budapesta la dus si Budapesta-Oradea-Cluj la intors, in functie de numarul de solicitari;

- taxele de viza obligatorie: 90 euro – se achita la inscriere;

 - program optional spectacolul Kostroma: 70 euro / persoana (include si transferul de la Hotel si retur) – SE ACHITA LA INSCRIERE!

- plimbare cu barcile pe canalele orasului St. Petersburg: 20 euro ;

- vizita interioara Catedrala Sf. Isaac din St. Petersburg: 17 euro;

- asigurarea medicala obligatorie pentru obtinerea vizei in valoare de minim 30.000 euro si cu specificare terioriala, valabila pt Rusia. (se poate incheia la agentie) Polita de asigurare (copie) se preda impreuna cu pasaportul;

- asigurarea storno (optional); - castile pentru audioghid, bacsisurile, in valoare de 30 euro/persoana ;

- locurile in avion se acorda aleatoriu de catre compania aeriana ; pentru a ocupa locuri alaturate, rugam solicitati tariful locurilor in momentul inscrierii Dvs ;

- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional)

 

Data de plecare

26.07.2021

 

Tarif standard in camera dubla

1239 euro/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 25 turisti. Suplimentul pentru grup 20-24 persoane, 50 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in spatamana plecarii.

 

 

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii