Circuit Spania Maroc

Plecare din Cluj-Napoca

 
Transport
Perioada 20.09.2022
 
995
persoana/sejur

Ziua 1.

 

Decolare din Aeroportul din Cluj-Napoca la orele 19:20, Aterizare la Barcelona, la orele 21:20. Transfer la Hotelul din Calella, cazare.

 

Ziua 2.

 

Pornire spre vechiul sediu al Aragonilor, Zaragoza. Plimbare prin centru, vizitam centrul vechi, Catedrala (exterior) si Biserica El Pilar (interior). Facem cunostinta cu stilul mudejar. Timp liber. Ne continuam drumul spre Madrid. Cazare zona Madrid, 2 nopti la acelasi hotel. (Barcelona-Madrid ~ 615 km)

 

Ziua 3.

 

Începem vizita noastra cu El Escorial, rezidenta regala spaniola si locul de veci al regilor spanioli. Urmeaza capitala Spaniei, Madrid: Monumentul Cervantes, Palatul Regal (exterior), Orasul Vechi, Placa Mayor, Muzeul Prado (individual, cca 2,5 ore). Cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 4.

 

Parasim Madridul si ne îndreptam spre capitala Castiliei, Toledo. Fosta resedinta regala si imperiala care are o traditie istorica foarte bogata. Vizitam vestigiile culturale ale orasului, Catedrala (si interior) care se înalta deasupra orasului, Primaria, Casa Memoriala El Greco (interior), Cartierul Evreiesc. Ne continuam drumul spre Cordoba, vechiul centru religios maur-islamic, care, odinioara a fost si cel mai civilizat oras vestic, vizitam La Mezquita sau Moscheea (interior), centru religios, filosofic, cultural si centru al stiintelor medievale, azi catedrala orasului. Cazare zona Sevilia. (Madrid-Sevilia ~ 530 km)

 

Ziua 5.

 

Vizita Sevilia, incepem cu Malul Guadalquivirului cu Arena pentru coride, Turnul de Aur, ne indreptam spre Catedrala Santa Maria (exterior), a treia cea mai mare catedrala gotica din lume cu mormântul lui Cristofor Columb, vizita Alcazarul (17 euro, se achita la inscriere), vechiul palat maur, intrebuintat apoi si de guvernatorii crestini. Ne indreptam spre Peninsula Gibraltar (colonie britanica); vizita mica capitala, apoi optional, cu microbuze locale ne îndreptam spre “Stânca” si Pestera Sf. Mihail. Sus de pe stânca vom admira panorama superba a Golfului Gibraltar. Cazare zona Gibraltar, 2 nopti la acelasi hotel. (Sevilla-Gibraltar ~ 200 km).

 

Ziua 6.

 

Timp liber la hotel pentru odihna sau plaja, sau excursie optionala in Maroc (cetatenii UE pot trece pentru o zi in Maroc, acompaniati de un ghid local, cu CI valabil).

 

Ziua 7.

 

Mic dejun. Pornim spre Granada, centru cultural maur-andalusian, ultimul bastion al islamului in Europa; vizita Caravan Sarayul, Capela Regala si Catedrala; timp liber in zona Bazarului sau plimbare prin cartierul gitanilor. Vizitam Palatul Alhambra (37 euro se achita la inscriere), capodopera arhitecturala maura, Palatul Regal, Curtea Leilor, Gradinile Generalife. Cazare Granada. (Malaga-Granada~ 130 km)

 

Ziua 8.

 

Mic dejun. Parasim Granada de dimineata si ne îndreptam spre Costa Brava cu popasuri pe drum. Scurta oprire in Valencia, al treilea cel mai mare oras al Spaniei; vizitam panoramic zona orasului modern – Palatul Artei si Stiintei, Gara de Nord, Arena pentru Coride si scurt timp liber in zona Primariei. Pornim spre Barcelona, cazare 3 nopti in zona Barcelona. (Granada-Barcelona ~ 850 km)

 

Ziua 9.

 

Vizitam Barcelona, panoramic cu Bulevardul Diagonal cu cladirile-opere arhitecturale ale lui Gaudi si alti artisti modernisti, Stadionul Camp Nou, La Sagrada Familia (37 euro, cu ghid local, se achita la inscriere), apoi pietonal, Ramblas, Cartierul Gotic, Timp liber in Barcelona. Parc Guell (fara intrare la balaur). Cazare

 

Ziua 10.

 

Mic dejun. Timp liber sau *excursie optionala la Figueras, undeadmiram Teatrul-Muzeu Gala Salvador Dali, cu creatiile artistului excentric, apoi la Montserrat, loc de pelerinaj catalan, situat intr-un cadru natural unic, printre munti. Transfer la aeroport. Decolare din Barcelona la orele 21:55, aterizare la Aeroportul din Cluj-Napoca la orele 01:55. 

 

 

Data de plecare:

 

20.09.2022 - 995 euro/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup minim de 40 turisti. 

 

 

Tariful include: 

 

- bilet de avion Cluj-Barcelona-Cluj cu compania Wizzair, cf orelor de zbor mentionate; taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport la orele de zbor mentionate;

- un bagaj de mana cu dimensiuni maxime de 40x30x20 cm, poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar). ATENTIE! Regulament modificat la compania Wizzair.

- transport cu autocar/midibus cu aer conditionat, scaune rabatabile, etc, cf program

 

- 9 nopti cazare la hoteluri de 3* sau de tip Ibis, cu mic dejun bufet
- ghid de turism din partea agentiei

 

 

Tariful nu include:

 

 

- bagaj de cala/persoana de 10 kg, de dimensiuni 55x40x23 cm: 52 euro; bagaj de cala de 20 kg: 75 euro (dus-intors) (pretul bagajului este mai avantajos daca se achita la inscriere, acesta difera in functie de ruta si compania de zbor poate modifica taxele de bagaj ulterior).
- taxele de intrare la obiectivele turistice din program: El Escorial: 10 euro, Muzeul Prado: 15 euro, Casa Memoriala El Greco: 5 euro, Cordoba, Moscheea: 10 euro, Gibraltar (microbuze cu ghid local)~35 euro; La Sagrada Familia: 37 euro (taxa platibila la inscriere, bilet de intrare, taxa de rezervare, comisioane agentii intermediare, ghid local), Alhambra: 37 euro (taxa platibila la inscriere, bilet de intrare, taxa de rezervare, comisioane agentii intermediare), Alcazarul din Sevilia: 17 euro (taxa platibila la inscriere, bilet de intrare, taxa de rezervare). Plata acestor taxe de intrare la inscriere este indispensabila pentru ca agentia sa poata cumpara aceste bilete, atunci cand ele se scot la vanzare. Si asa exista pericolul sa nu le putem achizitiona din cauza agentiilor locale care le cumpara si le vand apoi la tarife mult mai ridicate.

 

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii