CIRCUIT SI AVENTURA IN TUNISIA

Plecare din Cluj-Napoca

 
Transport
Perioada 09.06.2021 / 01.09.2021
 
829
persoana/sejur

 

Monastir-Hammamet-Cartagina-Sidi Bou Said-Tunis-Zaghouan-Thuburbo Majus-Dougga-El Jem-Sfax- Matmata-Douz-Tozeur-Chebikha-Tamerza-Monastir-Sousse-Port El Kantaoui-Monastir

 

Ziua 1.

Decolare din Aeroportul Cluj-Napoca la orele 07:00. Sosire în Aeroportul Internațional Monastir Habib Bourguiba la orele 07:30. După îndeplinirea formalităților necesare și întâlnirea cu reprezentantul local, se va face transferul către Hammamet. Cazare 2 nopti la hotel de 4* cu regim de masă All Inclusive.

Ziua 2.

Tunis si Cartagina~165 km. După micul dejun ne îndreptăm către unele dintre cele mai reprezentative ruine ale civilizației feniciene, Cartagina.  Parte a patrimoniului mondial UNESCO, astăzi pot fi observate: Sanctuaire Punique, locația zeilor și un important loc de sacrificiu (indicate printr-un mozaic), cisternele de apă, băi romane, ruine ale locuințelor și vilelor, teatrul lui Hadrian (astăzi funcțional) precum și portul naval. După masa de prânz, programul continuă cu vizitarea Medinei din Tunis. Capitala Tunisiei are una dintre cele mai interesante medine din lumea arabă. Aici, pe lângă tarabele unde se practică comerțul autentic, veți întâlni nenumărate edificii reprezentative, printre care Dar El Bey , Moscheea Zitouna, Primăria, Colegiul Sadiki, Mareea Moschee, Palatul Dar Ben Abdallah, Mausoleul Tourbet el Bey etc. Spre seară, ne întoarcem la hotel în Hammamet. Masa de pranz inclusa in program, fara bauturi. Cazare la acelasi hotel in Hammamet.

Ziua 3.

Dougga. ~362 km Micul dejun. Prima oprire a acestei zile este Zaghouan. Aici, vom vizita Templul Roman al Apelor, datând din vremea lui Hadrian. Următorul obiectiv de pe lista de astăzi este situl roman Thuburbo Majus, ce se bucură de o așezare magnifică, localizat parțial într-o depresiune și extinzându-se pe un deal. Printre principalele puncte de atracție merită menționate: Capitoliul, Forul, Agora, Templul lui Mercur, Băile de Iarnă, Palaestra Petroniei, Băile de Vară și rămășițele abia sesizabile ale unui amfiteatru. Drumul nostru continuă cu vizitarea unui adevărat oraș al templelor și anume Dougga. Primul dintre monumentele întâlnite aici este Teatrul, urmat de Tempul lui Saturn. Urmează Templul Pietății Augustine și ca un exemplu al vechimii unei fundații religioase, suprapuse de o alta, aproape de ruinele unei moschei se ridică Templul Sorții. De menționat este și Piața Vânturilor, Templul Capitoliului. Bogăția orașului Dougga a fost reflectată de numeroasele vile luxoase, ale căror mozaicuri au fost duse în Sala Dougga din muzeul Bardo. După masa de prânz, ne vom îndrepta către Sousse. Masa de pranz inclusa, fara bauturi. Cazare în Sousse, în hoteluri de 4* cu regim de masă all inclusive.

Ziua 4.

Programul continuă cu o excursie de 3 zile în Sahara, cel mai mare deșert uscat al Terrei. Sahara, prima zi (El Jem – Sfax – Matmata - Douz) – aprox. 459 km. Mic dejun. Ziua debutează cu o vizită la uimitorul Amfiteatru Roman El Jem unul dintre cele mai extrordinare spectacole oferite de Tunisia. Urmează traversarea orașului Sfax, al doilea oraș ca mărime din țară, pentru a vedea cea mai mare plantație de măslini. Drumul nostru continuă cu Matmata, o regiune unde cele mai intense culori oferă peisajului selenar un aspect spectaculos. Masa de prânz în Matmata. Excursia continuă cu Douz, prima poartă de intrare în Sahara unde veți putea admira splendoarea deșertului și a dunelor de nisip. Tot aici, aveți posiblitatea de a efectua o excursie în deșert, călare pe cămilă. Aceasta nu este inclusă, costul ei fiind de aproximativ 25 euro. Masa de pranz inclusa, fara bauturi. Cina si cazare în Douz la hotel de 4*. Opțional, contra unui cost suplimentar, cină tunsiană la cort cu folclor tradițional.

Ziua 5.

Sahara-Tozeur-Chott el Jerid ~129 km. Ziua de astăzi o dedicăm unui ținut al stâncilor roz. Ne vom îndrepta către Tozeur unde vom întâlni plantații luxuriante de palmieri, dune de nisip, izvoare montane și lacuri sărate cristaline. Vom face o oprire la Chott El Jerid, cel mai mare lac sărat din Tunisia. Ajunși la Tozeur, vom face o plimbare cu trăsura prin cea mai mare plantație de palmieri de curmal din regiune. Urmează masa de prânz și cazarea în hoteluri de 4* și 5* în Tozeur. După-amiază timp liber. Cina la hotel sau seara, opțional cină tunisiană la cort cu folclor tradițional. Masa de pranz inclusa, fara bauturi.

Ziua 6.

Sahara – Chebika-Tamerza-Kairouan~362 km. Ziua debutează cu vizitarea oazelor montane Chebika și Tamerza, cu mașini Toyota 4 x 4. Urmează o vizită la unul dintre platourile de filmare Star Wars, Mos Espa, un loc bizar, abandonat, cu multe decoruri lăsate în urmă. Pentru masa de prânz ne vom îndrepta către localitatea Gafsa. Drumul continuă cu Kairouan, un oraș vechi al moscheilor și al unei industrii prospere a țesutului fiind cea mai populară excursie din stațiunile de pe coastă. O vizită aici, promite dulciuri și covoare fermecate. Kairouan este cotat ca al patrulea oraș sfânt din lumea musulmană, după Mecca, Medina și Ierusalim. Masa de pranz inclusa, fara bauturi. Retur la Sousse/Monastir și cazare 2 nopti la hotel de 4* cu regim de masa all inclusive.

Ziua 7.

Monastir – Sousse – Port El Kantaoui. ~65 km. După micul dejun, pornim spre Monastir, și ne începem ziua cu o vizită la Mausoleul lui Habib Bouguiba, un memento al sistemului politic tunisian. Ne întoarcem în Sousse. Pentru a-i afla povestea ne îndreptăm către medina orașului. Aici printre obiective se remarcă Ribatul precum și Marea Moschee cu ale sale ziduri fotificate. Vom lua prânzul la hotel și ne vom îndrepta spre Port El Kantaoui, un loc cu un șarm aparte.  Retur la hotel în Sousse/Monastir. Masa de pranz inclusa, fara bauturi. Retur la Sousse/Monastir și cazare 2 nopti la hotel de 4* cu regim de masa all inclusive.

Ziua 8.

Pornim spre Aeroportul Monastir. Decolare la orele 08:20, ateriare la Aeroportul din Cluj-Napoca la orele 12:40.

 

 

 

Pretul include:

 

- bilet de avion pe ruta Cluj-Napoca-Monastir si retur cu compania HISKY; bagaj de mana de 5 kg, si bagajul de cala de 20 kg de persoana

- transfer aeroport-hotel-aeroport in Tunisia

- transport cu autocar cu aer condiţionat 

- cazare la hoteluri de 4* cu tip de masa pensiune completa si all inclusive; (la restaurantele de pe traseu, bauturile la pranz sunt contra cost)

- prânz în restaurante prestabilite de pe traseu

- taxele de intrare la monumentele incluse în program 

- ghid vorbitor de limba română, asistență turistică

 

Pretul nu include:

 

- taxele de statiune: 3TND/persoana/noapte

- băuturi alcoolice / non alcoolice pe durata circuitului

- fotografierea monumentelor (la unele monumente exista taxa foto in interior)

- plimbare cu cămila : ~ 25 euro / persoană

- plimbare cu Land Rover 4x4 pentru a vizita oaza montană Chebika şi locaţia în care s-a filmat Star Wars

- alte activităţi în deşertul Sahara, precum: moto quad, cina tradiţională, turul oazei cu trăsura

 

Data de plecare

09.06.2021 / 01.09.2021

 

Tarif standard in camera dubla

829 euro/persoana/sejur

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii