City Break Istanbul

autocar din Oradea (G)

4
 
Transportation
Perioada: 12-16.06.2024
 
310
persoana

Veliko Tarnovo, Edirne, Istanbul, Palatul Topkapi, Dolmabahce, Bosfor, Piata Taksim, Yedikule

Ziua 1. Pornire din Oradea la orele 04:00 dimineata. Tranzitam Romania, pe ruta Oradea-Cluj-Turda-Campia Turzii-Targu Mures-Brasov-Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo. Ajungem in Bulgaria. Cazare seara in Veliko Tarnovo. Cina optionala, la hotel 4*. (Oradea-Veliko Tarnovo = 800 km).

Ziua 2. Mic dejun. Pornire catre Istanbul (Veliko Tarnovo-Istanbul = 460 km). Oprire cu vizita la Edirne. Vizitam Edirne, a treia capitala a Imperiului Otoman, cu cea mai mare Moschee a Turciei, construita de Sinan in secolul 16. Ne continuam drumul spre Istanbul, unde ne familiarizam cu prezentul si cu trecutul – anticul Bizant a fost un oras enorm, al carui ziduri stau marturie pana astazi. Daca ne permite timpul, oprire la Poarta Aureea – arcul de triumf al basileilor, numita de otomani Poarta celor 7 turnuri (exterior) sau Yedikule, poarta de intrare a trupelor dinspre apus. Cazare la hotel 4*, in zona centrala a orasului, Cartierul Laleli.

Ziua 3. Mic dejun. Vizita la Palatul Topkapi, simbolul puterii otomane cu bucatariile, apartamentele imperiale, haremul si cu vedere panoramica superba asupra Bosforului (tur ghidat de cca 3 ore, in functie de renovarile care se desfasoara in incinta complexului); pauza de pranz; continuam turul cu Hipodromul, Hagia Sophia, biserica construita in secolul VI pe timpul Imparatului bizantin Iustinian, dedicata Intelepciunii, care a devenit apoi moschee dupa care muzeu, iar azi e din nou moschee. Urmeaza Moscheea Albastra, capodopera construita in secolul al XVII-lea pe timpul Sultanului Ahmed I. Anticul Bizant avea o infrastructura deosebita, avand un sistem de aprovizionare cu apa si o canalizare din perioada romana, intratinuta pana Evul mediu.
Vizita, timp liber si cumparaturi la Marele Bazar. Cazare la acelasi hotel
.

Ziua 4. Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea Pietei Taksim, loc de intalniri, simbolul fortei creatoare si revolutionare a tineretului. In centrul acestei pieti se gaseste Monumentul Republicii, construit la 5 ani dupa formarea Republicii Turcia, in 1928. Continuam vizitarea Istanbulului cu Palatul Dolmabahce, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, construit in secolul al XVIII-lea, pe malul Bosforului. Continuam cu o Croaziera pe Bosfor, cu ocazia caruia avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente si astfel sa ne intregim impresiile. Incheiem vizitarea vechiului Istanbul cu Bazarul de Mirodenii sau Bazarul Egiptean. Optional, seara turceasca cu cina, bauturi, muzica si spectacol. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. Pornim spre casa, tranzitand Bulgaria. Sosire in tara seara/noaptea.

 

 

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla/tripla

Tarif Early Booking >28.02.2024

12-16.06.2024

340 euro

310 euro

Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 15 euro

Supliment camera single: 70 euro

 

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 20 euro, se va achita, doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in spatamana plecarii.

 

 

 

- transport autocar modern, climatizat de 3*;
- imbarcarile din orasele de pe traseu (imbarcarile sunt posibile oriunde de pe traseu, fara suprataxa, cu conditia ca autocarul sa nu se abata din drum si sa poata parca regulamentar): Oradea, Cluj, Turda, Campia Turzii, Targu Mures, Brasov, Bucuresti, Giurgiu, etc.;
- 1 noapte cazare la hotel 4*, conform normelor locale, cu mic dejun bufet, Veliko Tarnovo;
- 3 nopti cazare la
hotel 4*, conform normelor locale, cu mic dejun bufet, Istanbul - Cartierul Laleli;
- ghid din partea agentiei;
-
taxele de drum si de parcari.

- in prima seara, cina Hotel 4* in Veliko Tarnovo, pret 14 euro/ pers – se confirma la inscriere, se achita la autocar;
- Topkapi cu Haremul: 35 euro, Dolmabahce: 27 euro, Croaziera pe Bosfor: 15 euro;
- seara turceasca: 38 euro
(masa, bauturi alcoolice si nealcoolice si spectacol);
- ghid local turc obligatoriu pentru zilele 3, 4: 10 euro/persoana;
- casca audio-ghid, bacsis;
- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre agentie cu 3 zile inainte de plecare; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii. Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 5 euro/persoana care e valabil doar in caz de autocar plin.

 

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

 

Actul de calatorie pentru Turcia este exclusiv pasaportul, valabil minim 6 luni de la data intoarcerii.

 

 

 

 

 

Ora de imbarcare

Orasul de imbarcare

Locul de imbarcare

Tarif

04:00:00 AM

Oradea

Str Tudor Vladimirescu nr 4, de la Agentia Galatea Travel

Gratuit

06:30:00 AM

Cluj-Napoca

Gilau, Benzinaria AS24

Gratuit

07:00:00 AM

Turda

OMV Autostrada

Gratuit

08:00:00 AM

Tg. Mures /Ungheni

Ungheni, Restaurant Darina

Gratuit

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.