Comorile Alpilor, Elvetia, Austria, Liechtenstein, Italia

autocar din Cluj/Oradea

3
 
Transportation
Perioada: 10-17.08.2024
 
675
persoana

Salzburg-Wolfsklamm-Wattens-Innsbruck-Liechtenstein-Schaffhausen-Stein am Rhein

Zurich-Luzern-Interlaken-Thun-Berna-Geneva-Chamonix-Mont Blanc-Montreux-Zermatt-Matterhorn-Lacul Como-Milano-Vicenza

Ziua 1. Pornire din Oradea la orele 05:00 pe ruta Oradea-Budapesta-Viena-Salzburg~800 km. Sosire la Salzburg dupamasa, orasul muzicii, dominat de fortareata Hohensalzburg, pentru un tur pietonal care include Gradinile si Palatul Mirabell, Getreidegasse, unde se gaseste Casa lui Mozart, Vechea Primarie, Domul. Cazare zona Salzburg/Rosenheim.

Ziua 2. Ne indreptam spre faimosul tinut, Tirol. Oprire pentru o drumetie de 1-2 ore la Wolfsklamm, sau Defileul Lupilor, traseu amenajat si deosebit de spectaculos. Ne indreptam spre Wattens, unde vizitam Kristalwelten, sau Lumea Cristalelor Swarowski. Continuam cu vizitarea capitalei Tirolului, Innsbruck, oras cuibarit printre munti, plimbare prin oras: Strada Maria Tereza, Arcul de Triumf, Hofkirche, Hofburg, Acoperisul de Aur. Cazare in zona Bludenz/Arlberg. (~325 km)

Ziua 3. Oprire in Principatul Liechtenstein, pentru o scurta vizita in mica capitala, Vaduz. Ne indreptam spre cascada cu cel mai mare debit din Europa, Cascada Rinului la Schaffhausen, unde, optional facem o mini-croaziera pe Rin, spre cascada! Oprire in oraselul pitoresc, Stein am Rhein, pe vremuri sat pescaresc pe Rin, azi orasel cu o atmosfera placuta, cu case pictate. Vizitam Zurich, orasul care este cel mai important centru financiar-bancar al Elvetiei; vizitam Grossmunster, sau catedrala orasului, Fraumunster, vechea manastire de maici – biserica manastirii s-a pastrat, dar poarta amprente de modernism, de exp, vitraliile pictate de Marc Chagal. Pe malul raului Limmat, vom admira casele breslelor, apoi plimbare pe Bahnhofstrasse, cea mai eleganta si mai scumpa strada din Zurich. Cazare zona Zurich. (400 km)

Ziua 4. Pornim spre Luzern, unde vom face o plimbare ghidata; Luzern si-a pastrat aerul de oras medieval cu multe case cu structuri de lemn; atractia principala este Kapellbrucke, primul pod acoperit din Europa, din sec 14. Ne continuam drumul spre Berna pe traseul Interlaken-Thun-Berna. Drumul nostru trece pe un traseu pitoresc, prin Alpii Elvetiei, cu scurte opriri foto in Interlaken si Thun. Oprire in Berna, capitala Elvetiei, orasul vechi, Patrimoniu UNESCO, situat in curbura raului Aare. Vizitam cele mai atragatoare obiective din orasul vechi: Primaria, Catedrala, Turnul cu Ceas, Parcul Ursilor. Timp liber. Ne continuam drumul spre cazarea noastra in zona Geneva (Fr). (~330 km)

Ziua 5. Dimineata incepe cu *excursie optionala la Mont Blanc, cel mai inalt varf din Europa, spre taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite, se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina, Aiguille du Midi 3777 m, pentru a admira varful Mont Blanc Geneva-Chamonix (cca 160 km dus-intors) (vizita este posibila in functie de conditiile meteo). Vizitam Geneva, sediul multor organizatii internationale, unde urmeaza o vizita de oras, Palatul Natiunilor, Catedrala Sf. Petru, Monumentul Reformei si Jetul de Apa. Cazare la acelasi hotel. (~160 km)

Ziua 6. Ziua incepe cu una dintre cele mai renumite statiuni montane din Europa, Montreux, tur panoramic al statiunii si pauza foto. Pornim spre statiunea Tasch. Timp liber sau urcare cu trenul in statiunea Zermatt (1600m altitudine), urcare cu trenul la o altitudine de 3100 m pentru o vedere panoramica minunata asupra unor varfuri ca Matterhorn, Dufourspitze (calea ferata situata la cea mai mare altitudine din lume). Coboram din Alpi spre Italia prin Pasul Simplon pe la cota 2006 m; traseele montane din program sunt deosebit de pitoresti. Cazare zona lacurilor Maggiore, Varese, Como. (~420 km)

Ziua 7. Vizitam Como – plimbare ghidata spre Catedrala, Port si mormantul lui Alessandro Volta. Optional, croaziera pe Lacul Como. Pornim spre Milano, forta motrice si capitala modei in Italia – plimbare ghidata: Castel Sforzesco, Domul, Galeriile Vittor Emanuele II, La Scala. Cazare zona Vicenza. (~150 km)

Ziua 8. Pornim spre Vicenza, orasul lui Andrea Palladio, faimos arhitect, care creeaza un stil propriu; vizitam centrul istoric printr-o plimbare ghidata cu Piazza dei Signori, cu Bazilica Palladiana, si alte cladiri impozante, apoi ne deplasam spre Teatro Olimpico, ciudata constructie renascentista, aparent un teatru roman inchis. Pornire spre casa. Sosire în tara noaptea. (~1000 km)

 

 

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla sau tripla

(avans 30%)

10.08.2024

675 euro

Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 40 euro

Supliment camera single: 230 euro

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru transport pentru grup 30-39 persoane, 50 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

 

 

 

- transport cu autocar modern cu aer conditionat, scaune rabatabile, etc., taxe de autostrazi, tuneluri, taxa de tranzit Germania;

- 7 nopti cazare la hoteluri/pensiuni de 3* sau de tip Ibis cu mic dejun;

- ghid de turism din partea agentiei.

- taxele de intrare la obiectivele turistice din program: Wolfsklamm: 5 euro, Wattens, Lumea Cristalelor: 21 euro, Cascada Rinului la Schaffhausen:
5 CHF, Croaziera la Scaffhausen: cca 12 CHF; tren din Tasch-Zermatt si tren panoramic (urca la 3100 m) spre Matterhorn:~130 CHF, croaziera pe lacul Como, cu ghid local, cca: 30 euro, Muzeul Operei La Scala: 15 euro, Domul din Milano: 10 euro;
Vicenza, Teatro Olimpico: 11 euro

- excursia optionala la Chamonix-Mont Blanc: 15 euro, taxa de telecabina: 75 euro; aceste tarife au fost valabile pe anul 2023 si sunt orientative

- asigurarea storno si asigurarea medicala (optional);

- casca audioghid, bacsisurile;

- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional); mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, pe ambele parti.

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar

 

 

Ora de imbarcare

Orasul de imbarcare

Locul de imbarcare

Tarif

05:00

Oradea

Piata 1 Decembrie nr 2

0

02:00

Cluj-Napoca

Gilau, Benzinaria Oscar langa autostrada

0

01:20

Turda

Omv Autostrada

40 euro

00:00

Tg. Mures

OMV, Str. Gh. Doja

50 euro

02:30

Satu Mare

MOL, Drumul Careiului

50 euro

03:00

Carei

MOL, Bld. 25 Decembrie

40 euro

02:30

Zalau

MOL, Bld Mihai Viteazu

50 euro

02:40

Arad

OMV Centura, Calea Zimandului

50 euro

02:00

Timisoara

Parcarea Real, Calea Aradului

50 euro

Tariful transferului este valabil pentru dus si intors, si se realizeaza la minim 4 turisti/traseu; numarul locurilor sunt limitate in functie de marimea mijloacelor de transport (4, 8, 15, 19, 48 locuri)

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.