Farmecul Italiei - de la Alpi la Marea Ligurica (D)

Trieste-Sirmione, Lago di Garda-Bergamo-Como-Belaggio-Lago Maggiore-Isola Bella si Palatul Borromeo-Stresa-Milano cu Cina cea de Taina-Torino-Genova-Cinqueterre-Lacul Misurina-Alpii Dolomti-Tre Cime-Villachersee-Graz

 
Transport cu autocar din Oradea
Period 20.05.2023 - 27.05.2023
Special offer
 
595
persoana

Ziua 1. Plecare din Oradea la orele 00:00. Sosim in Italia si incepem cu Trieste, primul oras dupa granita cu Slovenia, unde, urmeaza o vizita panoramica al orasului cu oprire la Palatul Miramare sau Vraja Marii, construit de Habsburgi, palat situat pe o stanca deasupra Marii Adriatice, intr-un cadru natural superb. Cazare zona Padova.~930 km

Ziua 2. Pornire spre Lacul Garda, cel mai mare lac alpin din Italia, unde vizitam oraselul Sirmione, indragit inca din perioada romanilor pentru apele sale termale, apoi resedinta medievala Scaligera, azi statiune balneara; aici vom face o croaziera si urmeaza timp liber. Pornim spre Bergamo, un orasel ca o perla ascunsa, la picioarele Alpilor, orasul natal al compozitorului Donizetti, orasel format din 2 parti: Orasul de Sus si Orasul de Jos. Folosim funicularul pentrua ajunge in orasul de sus, unde vom face o plimbare ghidata si vizite la Catedrala Santa Maria Maggiore (vizita interioara este posibila, in functie de ora sosirii), Baptisterul. Timp liber. Cazare 3 nopti in zona Milano.

Ziua 3. Vizitam Lacul Como cu croaziera si ghid local; in timpul croazierei ghidate, vom avea placerea sa vedem vilele VIP-urilor, mausoleul lui Alessandro Volta, cel mai faimos nascut al orasului si navigam pana la oraselul vestit Belaggio. La intoarcere, savuram o cafea, apoi, ne indreptam spre Lacul Maggiore, unde vom trece cu vaporasul pe Isola Bella; vizitam Palatul Borromeo, superb palat cu gradini terasate. Plimbare ghidata si timp liber in Stresa, statiune la lac, orasel cu palate vechi si parculete superbe. Cazare

Ziua 4. Vizitam Milano, azi, capitala modei si a stilului, unde, avem ocazia sa vizitam una dintre faimoasele si greu accesibile opere de arta nepretuite, Cina cea de Taina, al lui Leonardo da Vinci (Atentie! Numarul de vizitatori este limitat, taxa de intrare si de rezervare se achita la inscriere!), aflata in sala de mese al Bisericii Santa Maria delle Grazie. Vizitam apoi superba Catedrala, apoi, faimoasa casa de opera, La Scala, Galeriile Vittorio Emanuele. Timp liber in Milano si in zona Milanului pentru cumparaturi.

Ziua 5. Vizitam Torino, oras motor al economiei Italiei de Nord, sediu Fiat, din 1899! Oprire la Fabrica Fiat Lingotto“minune”din 1923, cand era cea mai fantastica si mai mare fabrica de automobile din lume, cu o pista ovala pentru a testa noile modele; insa aceasta a fost transformata in 1989 de catre Renzo Piano, intr-un complex elaborat care include si un centru comercial, facultate, centru de conferinte, sali de concert si un hotel! Insa Torino mai detine ceva foarte important pentru crestinism, faimosul Giulgiu de la Torino; acesta se poate vedea numai la zile mari, cand este expus publicului. Vizitam Catedrala, Poarta Romana, apoi ne bucuram de timp liber in centrul orasului. Pornim spre Genova, La Superba Republica din Evul Mediu, unde vom face o plimbare ghidata pietonala, care include Catedrala San Lorenzo, Palatul Ducal, Porta Soprana, casa natala al lui Cristofor Columb, Piazza de Ferrari, etc; timp liber. Cazare 1 noapte in zona Genova/La Spezia.

Ziua 6. Pornim cu trenul spre faimosul tinut Cinque Terre, adica cinci localitati vechi, neschimbate de timp si de viata moderna. Cea mai importanta localitate este Monterosso si cea mai frumoasa Vernazza; plimbare si timp liber in localitati; vom vizita 3 dintre ele pentru a le putea savura, fara graba. Vom putea face si baie in mare, pentru cei mai antrenati si in functie de vreme. Cazare in zona Padova. ~300 km

Ziua 7. Traversam Alpii spre Austria, printre munti de 2-3000 m inaltime; drumul nostru trece printr-o vale pitoreasca inainte de sosire, in capitala Alpilor Dolomiti, in Cortina d'Ampezzo, unde facem o plimbare, apoi savuram aerul curat in statiunea alpina; timp liber. Oprire pe malul Lacului Misurina, un mic ochi de apa, fata de celalte lacuri, dar la o altitudine de 1750m, de unde avem o panorama superba spre faimoasele piscuri Tre Cime, sau trei hornuri, in forma de piramide egiptene. Trecem in Austria, cazare la Villach.

Ziua 8. Facem cunostinta cu Ossiachersee, un lac de cca 10 kmp, in cadrul Alpilor Gurktal, in Carinthia, Austria. Pe malul lacului se gaseste o abatie renumita, Ossiach, de la care deriva numele lacului. Oprire in Ossiach pentru putin timp liber si poze panoramice spre Muntele Gerlitzen, inalt de 1909m. Pornim spre Graz, capitala tinutului Stiria si al doilea cel mai mare oras al Austriei, dupa Viena. Orasul a fost resedinta Habsburgica pentru a controla Stiria si Cainthia, apoi, in perioada Renasterii, devine important centru universitar. Centrul istoric a fost inscris pe Lista Patrimoniului UNESCO. Plimbare ghidata si timp liber in Graz. Pornire spre casa. Sosire in tara seara tarziu. Villach-Oradea~780 km

 

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

 

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla

(avans 30%)

20.05.2023

595 euro

Reducere copil<12 ani: 30 euro in camera tripla

Supliment camera single: 175 euro

 

 • 7 nopti cazare la hoteluri de 3 si 4* in zonele mentionate mai sus cu mic dejun

 • 5 cine meniu incluse, 2 seri in zona Padova si 3 seri in zona Milano

 • transport autocar modern cu aer conditionat, scaune rabatabile, sistem audio-video, etc.

 • ghid de turism din partea agentiei

 • taxe de autostrada si de parcari pentru autocar

 

 • taxele de intrare la obiectivele turistice din program: croaziera in Sirmione: 10 euro, cremaliera la Bergamo: 5 euro

 • Croaziera Como, cca 2 ore, Laggo Maggiore, trecere cu vaporul pe Isola Bella, taxa intrare Palatul Borromeo, ghid local toata ziua, cca 55 euro (in functie de marimea grupului, minim 40 persoane)

 • Taxa de intrare cu taxa de rezervare la Cina cea de Taina al lui Leonardo da Vinci: 25 euro cu ghid local, se achita la inscriere! Atentie! Grupurile sunt limitate la 30 persoane, astfel nu putem garanta intrarea persoanelor care se inscriu tarziu.

 • Milano, La Scala: 15 euro, Catedrala: 10 euro, ambele cu ghid local

 • Cinqueterre: taxa oras pt autocar, abonament de 1 zi la tren: 25 euro

 • 2 cine, in zona La Spezia si Villach (posibilitate in ambele locatii, in vecinatatea hotelului, respectiv la finalul programului)

 • alte taxe de intrare, decat cele mentionate.

 • asigurare medicala si storno (include si Covid), asigurari optionale

 • castile pentru audioghid, bacsisuri

 • taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional); altfel, locurile se distribuie in ordinea inscrierii; locuri preferentiale se pot rezerva pana la randul 6 inclusiv.

 

 

Ora de imbarcare

 

Orasul de imbarcare

 

Locul de imbarcare

 

Tarif

00:00

Oradea

Piata 1 Decembrie nr 2

0

21:00 (-1 zi)

Cluj-Napoca

Gilau, Benzinaria Oscar la autostrada

0

20:20 (-1 zi)

Turda

Omv Autostrada

35 euro

19:00 (-1 zi)

Tg. Mures

OMV, Str. Gh. Doja

40 euro

21:30 (-1 zi)

Satu Mare

MOL, Drumul Careiului

30 euro

22:00 (-1 zi)

Carei

MOL, Bld. 25 Decembrie

30 euro

21:30 (-1 zi)

Zalau

MOL, Bld Mihai Viteazu

30 euro

21:40 (-1 zi)

Arad

OMV Centura, Calea Zimandului

40 euro

21:00 (-1 zi)

Timisoara

Parcarea Real, Calea Aradului

40 euro

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.