Istanbul, orasul pe doua continente

Edirne, Istanbul, Palatul Topkapi, Dolmabahce, Bosfor, Piata Taksim, Yedikule.

3
 
Transport
Perioada 04.05.2022 - 09.05.2022
OFERTA SPECIALA
 
205
persoana/sejur

 

Ziua 1.

Pornire din Oradea la orele 14:00 pe ruta Cluj-Alba Iulia-Sibiu-Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Edirne-Istanbul. Tranzitam Romania si Bulgaria pe timpul noptii. (Oradea-Istanbul=1200 km).

Ziua 2.

Sosire la Edirne in cursul diminetii, vizitam orasului Edirne, a treia capitala a Imperiului Otoman, cu cea mai mare Moschee a Turciei, construita de Sinan in secolul 16. Ne continuam drumul spre Istanbul, unde ne familiarizam cu prezentul si cu trecutul – anticul Bizant a fost un oras enorm, al carui ziduri stau marturie pana astazi – oprire la Porta Aureea – arcul de triumf al basileilor, numita de otomani Poarta celor 7 turnuri (exterior) sau Yedikule, poarta de intrare a trupelor dinspre apus. Cazare la hotelul nostru din zona centrala a orasului. Vizitam apoi pietonal, Moscheea lui Suleyman Magnificul, si mormintele familiei sale. Ne familiarizam cu zona Marelui Bazar. Cazare 3 nopti in zona centrala in Istanbul la acelasi hotel.

Ziua 3.

Dupa mic dejun, incepem vizita metropolei, Istanbul cu centrul istoric – Palatul Topkapi, simbolul puterii otomane cu bucatariile, apartamentele imperiale, haremul si cu vedere panoramica superba asupra Bosforului (tur ghidat de cca 3 ore, in functie de renovarile care se desfasoara in incinta complexului); pauza de pranz; continuam turul cu Hipodromul, Hagia Sophia, biserica construita in secolul VI pe timpul Imparatului bizantin Iustinian, dedicata Intelepciunii, care a devenit apoi moschee, iar azi e muzeu. Urmeaza Moscheea Albastra, capodopera construita in secolul al XVII-lea pe timpul Sultanului Ahmed I. Anticul Bizant avea o infrastructura deosebita, avand un sistem de aprovizionare cu apa si o canalizare din perioada romana, intratinuta pana Evul mediu. Cazare

Ziua 4.

Incepem ziua cu vizitarea Pietei Taksim, loc de intalniri, simbolul fortei creatoare si revolutionare a tineretului. In centrul acestei pieti se gaseste Monumentul Republicii, construit la 5 ani dupa formarea Republicii Turcia, in 1928. Continuam vizitarea Istanbulului cu Palatul Dolmabahce, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, construit in secolul al XVIII-lea, pe malul Bosforului. Continuam cu o Croaziera pe Bosfor, cu ocazia caruia avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente si astfel sa ne intregim impresiile. Incheiem vizitarea vechiului Istanbul cu Bazarul de Mirodenii sau Bazarul Egiptean; Optional seara turceasca cu cina, bauturi, muzica si spectacol. Cazare si timp liber.

Ziua 5.

Pornim spre casa, tranzitand Bulgaria. Sosire in tara seara/noaptea.

 

Data de plecare: 04.05.2022

 

205 euro/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup minim de 40 turisti.

 

Tariful include:

- transport autocar modern, climatizat de 3*, cu scaune rabatabile, statie audio-video, etc.
-
imbarcarile din orasele de pe traseu (imbarcarile sunt posibile oriunde de pe traseu, fara suprataxa, cu conditia ca autocarul sa nu se abata din drum si sa poata parca regulamentar): Oradea, Cluj, Turda, Alba Iulia, Sebes, Sibiu, Brasov, Bucuresti, Giurgiu, etc; detalii pentru orarul de imbarcare se comunica in saptamana plecarii.
- 3 nopti de cazare la
hotel 4*, conform normelor locale, cu mic dejun bufet, cartierul Laleli (central), camerele sunt mici
- ghid din partea agentiei;
taxele de drum si de parcari

 

Tariful nu include:

- intrarile la obiectivele turistice din program: Istanbul: Topkapi cu Haremul: 29 euro, Dolmabahce: 21 euro, Croaziera pe Bosfor: 10 euro, Seara turceasca: 35 euro (masa, bauturi alcoolice si nealcoolice si spectacol); taxele de intrare sunt informative si valabile la momentul redactarii programului; ele se pot modifica in cursul anului 2022
- ghid local turc obligatoriu pentru zilele 3, 4: 10 euro/persoana;

- optional, asigurarea de renuntare la calatorie si asigurarea medicala

- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre agentie cu 3 zile inainte de plecare; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii. Locuri preferetianle se pot rezerva doar pana la randul 6, iar turistii care ocupa ultima bancheta vor beneficia de o reducere de 5 euro/persoana care e valabil doar in caz de autocar plin.

- casca audioghid, bacsisurile

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii