WEEKEND IN MARAMURES

Plecare din Oradea

 
Transport
Perioada 01.10.2021
 
14283
persoana/sejur

 

Sapanța-Sighetu Marmației-Vadu Izei-Mocănița-Borșa-Lacul Știol

 

Ziua 1.

Pornire din Oradea, dimineata la ora 07:00 pe ruta Oradea-Satu Mare-Sapanta-Sighetu Marmatiei-Borsa ~325 km. Drumul nostru coteste pe malul Tisei, care marcheaza granita intre Romania si Ucraina. Sosire la Sapanta, unde admiram faimosul Cimitir Vesel, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective. Pornim spre o destinatie complexa, spre Sighetu Marmatiei, unde vizitam Muzeul Victimelor Comunismului si a rezistentei, situat în fosta închisoare politică din Sighetu Marmației și un Centru internațional de studii asupra comunismului cu sediul în București. Memorialul are ca scop reconstituirea și păstrarea memoriei unor popoare, în particular a celui român, cărora timp de jumătate de secol li s-a indus în conștiință o istorie si un ideal fals. Vizita si scurt timp liber. Mai avem un obiectiv, mai modest, dar renumit international, Casa memoriala Elie Wiesel, casa natala a faimosului laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Casa reprezinta si un muzeu al evreilor din Maramures. Ne indreptam spre cazare in zona Borsa, la o pensiune agroturistica de 3 margarete, unde ne cazam 2 nopti si luam cina.

Ziua 2.

Dupa micul dejun, pornim spre Viseu de Sus, unde facem o plimbare cu Mocanita. Traseul este de 21,6 km/sens si se desfasoara cu un trenulet tras de o locomotiva cu abur. La capatul traseului, la Popasul Paltin, zabovim 1,5 ore, unde se serveste pranzul. Aici e posibila si o drumetie (program de cca 6 ore). La intoarcere spre Vadu Izei, facem un popas la Manastirea Barsana, atestat de documente inca din secolul al 14 lea. Biserica de astazi, cu decoratiunile baroce, dateaza din secolul al 18 lea. Cina si cazare.

Ziua 3.

Dupa micul dejun, pornim spre Borsa, unde urcam cu telecabina la 1500 m altitudine si urmeaza un program de drumetie spre Lacul Stiol sau Izvorul Bistritei, lac glaciar, situat la o altitudine de 1800 m. Drumetia implica o conditie fizica normala, traseul este relativ domol si deosebit de pitoresc. (Programul este supus conditiilor meteorologice; pentru drumetie e nevoie de ghete de drumetie, haine impermeabile in rucsac si apa). Pornire spre casa, dupa servirea mesei de pranz.

 

 

 

Pretul include:

 

- transport cu microbuz sau autocar, in functie de numarul de participanti;

- 2 nopti cazare la o pensiune agroturistica de 3 margarete, intr-o zona linistita, rustica si plina de verdeata;

- demipensiune (mic dejun si cina);

- ghid din partea agentiei.

 

Pretul nu include:

 

- taxele de intrare la muzeele de pe traseu: Cimitirul Vesel: 5 lei, Muzeul victimelor Comunismului: 10 lei, Casa Elie Wiesel:10 lei, telescaun spre Lacul Stiol: 30 lei;

- taxa de participare pentru mersul cu Mocanita, 119 lei (include si pranz) se achita la inscriere;

- bacsisuri.

 

Data de plecare

 01.10.2021

 

Tarif standard in camera dubla/tripla

710 lei/persoana/sejur

 

Tariful este valabil la un grup minim de 30 persoane la autocar (in cazul unui grup mai restrans, se calculeaza o suprataxa de 60 lei/persoana)

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii