WEEKEND PRIN TRANSILVANIA

Plecare din Oradea

 
Transport
Perioada 07.10.2021
 
17384
persoana/sejur

 

Alba Iulia-Biertan-Sighisoara-Cetatea Rupea-Brasov- Castelul Bran-Targu Secuiesc-Lacul Sfanta Ana-Odorheiu Secuiesc-Corund-Targu Mures

 

Ziua 1.

Pornire din Oradea la orele 06:00. Ne indreptam spre Alba Iulia, unde ne vom opri la Cetatea Alba Carolina. In incinta cetatii vizitam: Catedrala Romano-Catolica cu mormantul lui Iancu de Hunedoara, Catedrala Incoronarii Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, Sala Unirii, Celula lui Horea, Cloșca și Crișan. Urmeaza localitati sasesti, cetatea si biserica fortificata din Biertan (Monument UNESCO), sediul Episcopiei Sasesti din Transilvania. Cazare la Sighisoara. (~320 km)

Ziua 2.

Dupa micul dejun, vizitam Sighisoara, al carui intreg centru istoric este pe lista Patrimoniului UNESCO – Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Casa Vlad Tepes, Scarile Acoperite si Biserica din Deal. Ne continuam drumul spre Brasov, cu o oprire la Cetatea Rupea, al carei fortificatii dateaza din sec 14, dar dealul a fost locuit din preistorie. Plimbare prin Brasov, admiram fortificatiile Brasovului, Biserica Neagra si Piata Sfatului, etc. Cazare si cina zona Brasov/Bran. (~150 km)

Ziua 3.

Vizita la Castelul Bran, construit in sec 14, folosit ca punct strategic pentru aparare si atacuri, azi proprietate privata a Habsburgilor, obtinut prin casatorie; urmeaza Targu Secuiesc, unde vom vizita Piata Orasul Vechi si Muzeul breselelor, pornim apoi spre Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din Romania, situat intr-un loc pitoresc. Vizita la Odorheiu Secuiesc, la Muzeul Portilor Secuiesti si Transilvania in miniatura. Cazare la Odorheiu Secuiesc. (~230 km)

Ziua 4.

Pornim spre Corund, renumit pentru productia mesterilor locali, dintre care, olarii sunt cei mai eminenti – vizitam un atelier de ceramica. Continuam cu o vizita la Targu Mures, unde admiram Cetatea, Biserica Reformata din Cetate, care dateaza din sec 14, monumentul celor 2 matematicieni, Bolyai, Palatul Culturii. Pornim spre Oradea, sosire seara tarziu. (~330 km)

 

 

 

Pretul include:

 

- transport cu autocar clasificat international de 3*/ in caz de grup mic, transportul se realizeaza cu microbuz/autocar 30 locuri ;

- 3 nopti cazare la pensiuni / hoteluri 3* cu mic dejun si cina, în camere duble sau triple;

- ghid de turism licentiat din partea agentiei .

 

Pretul nu include:

 

- intrarile la obiectivele turistice:

- Cetatea Alba Iulia, 20 lei,

- Biertan, Biserica saseasca: 10 lei,

- Sighisoara, vizita turnurilor: 25 lei, Castelul Bran: 40 lei,

- Biserica Neagra: 12 lei,

- Muzeul Breselelor la Targu Secuies: 20 lei,

- Intrare la Mini Transilvania: 10 lei,

- Palatul Culturii la Targu Mures: 14 lei, la unele obiective vom avea si ghid local (taxele sunt orientative, si se pot schimba pe parcursul anului)

- asigurarea storno (optional)

 

 

 

Data de plecare

07.10.2021

 

Tarif standard in camera dubla

865 lei/persoana/sejur

 

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 50 lei, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii