Circuit Tunisia & Sahara

Monastir, Deșertul Sahara, Sousse, Tunis, Sidi-Bou Said, Cartagina și plajă în Port El Kantaoui

4
 
Transport
Perioada 01.06.2022 - 09.06.2022
OFERTA SPECIALA
 
840
persoana/sejur

 

Ziua 1 

Miercuri, 01 iunie | Cluj Napoca – Monastir
Intalnire in
Aeroport Cluj Napoca. Ora de intalnire in aeroport se va stabili ulterior. Decolare catre Monastir (oraul de zbor se va comunica ulterior). Transfer către hotel. Timp liber pentru relaxare și odihnă. Cazare și cină la hotel Rosa Beach 4* sau similar.

 

Ziua 2 

Joi, 02 iunie | Monastir – Kairouan –Gafsa – Tozeur (Deșertul Sahara)
Dimineața devreme, după micul dejun plecăm în excursia de 3 zile în deșertul Sahara. Prima oprire o vom face pentru un stop panoramic al orașului Kairouan, cel de-al 4-lea oraș sfânt al Islamului și primul oraș sfânt al Maghrebului. Traseul continuă către Tozeur cu o pauză pentru prânz (inclus) în Gafsa. Ajungem în Tozeur, iar pentru cei mai curajosi, vă recomandăm o excursie cu mașini 4x4, spre oaza montană Chebikka și Ong Ejmel, locația în care s-a filmat celebra peliculă Star Wars. Cazare și cină la hotel Ras El Ain 4* sau similar.

 

Ziua 3 

Vineri, 03 iunie | Tozeur – Douz – Timbaine
După servirea micului dejun ne îmbarcăm în autocar și plecăm către Douz, considerat prima poartă a Saharei. Drumul trece pe lângă Lacul Chott el-Jerid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii, cu o suprafață de 5.000 km2, fiind așezat în mijlocul Tunisiei, la granița cu Algeria. Denumirea “Chott” provine de la termenul tunisian ce descrie tocmai lacurile care seacă în timpul verii, dar care au apă iarna. După sosirea în Douz și servirea prânzului (inclus), are loc plecarea cu mașini 4x4 spre deșert pentru a admira frumusețea deșertului și a dunelor de nisip. Cazare și cină în deșert la cort, în Camp Mars din Timbaine.

 

Ziua 4

 Sâmbătă, 04 iunie | Timbaine – Ksar Guilane – Matmata – El Jem - Port El Kantaoui
Mic dejun. Continuăm aventura prin deșertul Sahara cu vehicule 4x4. Apoi pornim din nou la drum spre Matmata, un oraș unde ni se dovedește ambiția imensă a omului de a cuceri și modela cadrul natural, ambiție transpusă aici într-un sistem subteran de locuințe și spații comune, gândite inteligent pentru a-i izola pe locuitori de căldura zilei și de frigul nopții. Pauză de prânz (inclus). Itinerariul continuă către El Jem, pentru a vizita al 3-lea cel mai mare amfiteatru roman din lume. După-amiază ajungem în Port El Kantaoui. Cazare cu all inclusive la hotel Marhaba Palace 5* sau similar.

 

Ziua 5 

 Duminică, 05 iunie | Port El Kantaoui – Sousse – Port El Kantaoui
Mic dejun. Începem cu medina orașului Sousse, construită în sec. IX, apoi continuăm cu Kasbah și Ribat cel mai vechi fort care la vremea sa i-a adăpostit pe luptătorii musulmani. Privirea ne este atrasă de cele doua turnuri ale Marii Moschei, ațintite spre Coasta Mării Mediterane, având rol de apărare împotriva invadatorilor. Moscheea impresioneza prin simplitate atât la interior cât și la exterior, având 4 scări care duc direct spre partea superioară a zidurilor care înconjoară structura principala. Trebuie neapărat să treceți prin cele două bazaruri principale ale orașului: Souq Er Ribba și Souq El Kayed de unde puteți cumpăra cam orice, de la obiecte lucrate manual la mirodenii. Cazare cu all inclusive la hotel Marhaba Palace 5* sau similar.

 

Ziua 6

 Luni, 06 iunie | Port El Kantaoui – Sidi-Bou Said-Tunis-Cartagena
Mic dejun. Timp liber pentru plajă, relaxare si excursie pentru vizitarea medinei din Tunis, situl arheologic Cartagena înscris pe lista Patrimoniului UNESCO și Sidi-Bou Said, una din cele mai vechi și renumite stațiuni de pe coasta nord-africană a Mediteranei. Cazare cu all inclusive la hotel Marhaba Palace 5* sau similar.

 

Ziua 7 

Marți, 07 iunie | Port El Kantaoui
Mic dejun. Timp liber pentru plajă și relaxare. Cazare cu all inclusive la hotel Marhaba Palace 5* sau similar.

 

Ziua 8

 Miercuri, 08 iunie | Port El Kantaoui – Monastir – Cluj Napoca
Mic dejun. Dimineață ne îndreptăm către Monastir pentru întoarcerea spre casă. Decolare catre Aeroportul Cluj Napoca, orele se vor comunica ulterior.

 

Data de plecare:

 

01.06.2022 - 840 euro/persoana/sejur

 

 

 

Tariful include

- 1 noapte de cazare în Monastir la hotel Rosa Beach 4* cu All Inclusive;
- 1 noapte de cazare în Tozeur la Ras El Ain 4* cu mic dejun și cină;
- 1 noapte de cazare în desert la cort Camp Mars cu mic dejun și cină;
- 4 nopți de cazare în Port El Kantaoui la hotel Marhaba Palace 5* cu All Inclusive;
- 3 pr
ânzuri în Sahara pe traseu (fără băuturi);
- bilet de avion Cluj Napoca – Monastir – Cluj Napoca, zbor direct + taxe aeroport;
- transport pe toata durata excursiei cu autocarul și jeep-uri 4x4 în deșert;
- bagaj de cală de 20 kg şi bagaj de mână de 8 kg;
- acces la amfiteatrul El Djem;
- ghid local licentiat vorbitor de limba română;
- insoțitor de grup.

 

Tariful nu include

- asigurare medicală și storno (recomandate);
- bacșișurile pentru sofer și ghidul local (recomandate, 25 euro/persoană).

Agentia isi rezerva dreptul de a modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

Solicita informatii

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile rezervarii